Béltisztítás: az egészség záloga

Béltisztítás: az egészség záloga 1

A tisztaság fél egészség – mindannyian ismerjük a mondást. Nem is gondolnánk, mennyire igaz, ha szervezetünk belső tisztaságáról van szó. Ezért is ajánlott a béltisztító program alkalmazása.


Ha körülnézünk egy család fürdőszobájában, rengeteg kozmetikai terméket találunk. Különböző szereket használunk a bőr, a kéz, a láb, a haj, az arc és a fogak tisztítására, ápolására. A családi házi patikában tartott gyógyszerek száma sem csekély, főleg akkor, ha beleszámítjuk az úgynevezett táplálék-kiegészítőket és vitaminokat, valamint a gyógyhatású készítményeket is. Mindezek egy része feleslegessé válhat, ha elvégzünk egy béltisztító programot, és megszabadulunk a vastagbélben lerakódott jelentős mennyiségű salakanyagtól.

Miért szükséges a béltisztító program?

Bármekkora figyelmet is fordítunk egészségünkre és a helyes táplálkozás, felnőttkorra óhatatlanul olyan anyagok is összegyűlnek a szervezetünkben, amelyek károsítják az egészséget, vagy gátolják a szervezet normális működését. Ez pedig nagymértékben rontja közérzetünket. Ez az ártalmas folyamat fokozatosan fejti ki hatását, ezért hozzászokunk, és azt gondoljuk, hogy nincs is semmilyen panaszunk. Pedig sok olyan tünet létezik, amelytől könnyedén megszabadulhatunk egy béltisztító kúra segítségével. Még akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy nem kerül a szervezetünkbe semmilyen ártalmas anyag, amikor a magunk által termesztett zöldséget és gyümölcsöt, illetve a magunk által nevelt állatok húsát fogyasztjuk. A káros anyagok pedig idővel felhalmozódnak és enyhébb vagy súlyosabb panaszokat okoznak. Egy megfelelő béltisztító program alkalmazása nagymértékben enyhítheti ezeket a panaszokat és sok esetben teljesen meg is szünteti őket. Sok ártalmatlannak tűnő, legfeljebb kellemetlennek mondható tünet létezik, amelyek a béltisztító programnak köszönhetően megszűnnek. A béltisztító program során azonban nemcsak néhány kellemetlenségtől szabadulhatunk meg. Egy körültekintően megtervezett béltisztító program segítségével megelőzhetjük a súlyosabb betegségek kialakulását.

Intő jelek

Jó néhány tünet utal arra, hogy elérkezett a béltisztítás ideje. Ha ezek közül a tünetek közül, csak egyet-kettőt is tapasztalunk, akkor ez már elegendő ok a béltisztító program elkezdéséhez. Felnőttkorban szinte mindenkinek akadnak különböző problémái az emésztéssel. Van, akinek székrekedése van, másoknál gyakori hasmenés, puffadás, savtúltengés, túlsúly vagy éppen ellenkezőleg, kóros soványság jelentkezik. Ezekre az emésztőrendszeri zavarokra sokszor lehet megoldás a megfelelő béltisztító program alkalmazása. Előfordul, hogy olyan tünetek jelentkeznek, amelyek látszólag nem hozhatóak összefüggésbe a vastagbél állapotával. Ilyenek lehetnek például a bőrön kialakuló elváltozások, a gyakori felfájás, a fáradékonyság, vagy az általános rossz kedv. Gyakran ezek a panaszok is megszüntethetőek egy béltisztító program segítségével. Sokszor a gyakori megbetegedések – nátha, influenza – hátterében is a vastagbélben összegyűlt lerakódások állnak. Ezen ugyancsak segíthet a béltisztító program használata.

Miért fontos a béltisztító program használata?

Normál esetben, amikor a táplálék végighalad a tápcsatornán, a tápanyagok felszívódnak, hasznosulnak, a salakanyag pedig kiürül a szervezetből. A salakanyag kiürülése azonban nem tökéletes. A salakanyag egy része lerakódik a vastagbél falán. Ez a lerakódás nemcsak a hasznos tápanyagok felszívódását akadályozza, hanem egészségre káros anyagok is visszaszívódhatnak belőle. A béltisztító program lényege a lerakódások vastagbélből történő eltávolítása. A lerakódások eltávolítása a bélből azért is fontos, mert itt tudnak megtelepedni a káros baktériumok és paraziták is. A béltisztítás során fellazulnak és kiürülnek a lerakódott anyagok, esetleg a paraziták, illetve petéik és lárváik is. A szervezet megszabadul azoktól az anyagoktól, amelyek károsan befolyásolják a normális emésztést és felszívódást, vagy mérgezik a szervezetet. A béltisztító program révén az emésztési folyamatok optimalizálódnak, a bevitt tápanyagok nagyobb hatásfokkal hasznosulnak, ez által nagymértékben javul a közérzet.

A béltisztító program nem jár feltétlenül kellemetlenségekkel

A legtöbb embernek a béltisztító szer kifejezés hallatán a kórházi körülmények között történő bélmosás jut az eszébe, annak minden kínjával, gyötrelmével. A kórházon kívül alkalmazható béltisztító program módszereknek is része a hashajtás, ám közel sem annyira intenzív, mint a kórházi módszerek. Ezt a legtöbb esetben nehéz a mindennapi elfoglaltsággal összeegyeztetni. Egyes béltisztító módszerek alkalmazása során speciális étrendet kell követni, esetleg koplalni szükséges, továbbá különös figyelmet kell fordítani az előírások betartására. Ez körülményes és kellemetlen lehet. Sajnos sok esetben még az előírások betartása és a kellemetlen mellékhatások elviselése ellenére sem elég hatékony a béltisztító program. Nem hozza meg a kívánt hatást, sem a teljes tisztulást, sem pedig a kitisztulással járó felszabadultság érzését. Amennyiben Ön már tapasztalta a fent felsorolt kellemetlenségek bármelyikét, akkor nem a megfelelő béltisztító terméket használta a béltisztításhoz, ugyanis a béltisztításnak normál esetben ennél sokkal egyszerűbbnek kell lennie.

Mit kínál a hatékony béltisztító program?

A béltisztító program abszolút hatékony, ugyanakkor rendkívül kíméletes. Használata teljes mértékben összeegyeztethető a mindennapi feladatokkal, sem az étrenden, sem más szokásainkon nem szükséges változtatni. A tapasztalatok alapján a béltisztító program használata során nem számíthatunk heves reakciókra. A béltisztítás ajánlott időtartama három hónap. Az évek alatt felhalmozódott méreganyagok, salakanyagok tökéletes eltávolításához szükség van ennyi időre. A béltisztító program használata során megszűnnek az emésztési és székletürítési problémák, a fájdalmak és kellemetlenségek, sőt még a legmakacsabb tünetek is. A béltisztító program használatának kezdeti szakaszában rövid ideig tartó kellemetlen közérzet tapasztalható, amelyet azonban rövidesen a felszabadultság érzése vált fel. A béltisztítást végző ember megtelik energiával, fáradhatatlannak és kipihentnek érzi magát. Elmúlnak a migrének, a bőr szebbé, feszesebbé válik, a haj pedig egészségesebbé. A béltisztító program kúrával távozó salakanyag után szó szerint könnyebbé válunk, hasunk laposabb lesz. Használata során távoznak a szervezetből az élősködők, a káros baktériumok, megszűnik a candida-fertőzés, és némelyik allergiás reakció.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email