Fogyás rostokkal, ezt egye, ha fogyni szeretne!

Fogyás rostokkal

Amennyiben Ön túlsúlyos, vagy elhízott és szeretne az egészsége megőrzése mellett tartósan lefogyni, akkor itt az ideje olyan ételeket enni, amelyek rostokban gazdagok. Hogyan lehetséges a fogyás rostokkal?


A rostos ételek olyan mágikus fogyasztószerek, amelyek teltségérzetet biztosítanak extra kalória bevitel nélkül. A szervezetnek szüksége van növényi eredetű rostokra, amelyek amellett, hogy egészségesek, beindítják az emésztést, segítenek a fogyás elérésében. A rostokban található egészséges anyagok telítettség érzést generálnak, így nem kívánjuk az étkezések közötti nassolni valókat. Fogyás rostokkal több szempontból is sikeres eredményhez vezethet a fogyókúra ideje alatt. Azok, akik rostokban gazdag ételeket fogyasztanak, sokkal kevesebb kalóriát emésztenek meg, és többet adnak le a feleslegből, mint a rostszegény étrendet követők. Ez nem is csoda, hiszen a rostos ételek gyorsítják a béltartalom haladási sebességét. Felgyorsul az anyagcsere, így a méreganyagok is kevesebb időt töltenek a szervezetben. A rostos ételek megkötik a toxikus anyagokat, ami a méregtelenítési folyamatban létfontosságú. A sikeres fogyás rostokkal nem csak egy újabb őrület, fogyasztásával védi a gyomrot és a beleket, amely olyan betegségek kialakulásának megelőzésében segít, mint a vastagbélrák, gyomorrák, szájrák, bélproblémák, szorulás.

A rostos ételek optimális emésztési folyamatokat generálnak, amelyek normális székeléshez vezetnek. A rendszeres, napi székeléssel elkerülhető a puffadás. A tökéletes és sikeres fogyás érdekében ajánlott a fogyókúra megkezdése előtt elvégezni egy béltisztító kúrát, amely a lerakódott bélsártól szabadítja meg a szervezetet, illetve beindítja a súlyvesztést. A béltisztítás ideje alatt szintén ajánlott  a rostos ételek fogyasztása. Itt olvashat bővebben a béltisztító kúra előnyeiről.

A fogyás rostokkal több szempontból is az egészséget szolgálja, hiszen az egészséges testsúly elérése mellett a fokozott vízfogyasztást is állandósítja. Az elegendő vízfogyasztás pedig elengedhetetlen a szervezet számára. A méregtelenítés és a béltisztítás sikeressége az elfogyasztott víz mennyiségének függvénye. A rostos ételek, mint például a reggeli zabkása, növényi tejből készítve, nagyon fontos eleme a fogyókúrának. A reggeli étel bevitele, mennyisége, minősége hatást gyakorol az egész napra, és az emésztési folyamatokra. Tehát a fogyás rostokkal első kiemelt forrása a zab. A hirtelen megemelkedő, majd hirtelen csökkenő vércukorszint éhségérzethez vezet, és az ezzel járó folyamatos nassolás felel az elhízásért. A rostoknak kimagaslóan nagy a vízmegkötő képességük, a megduzzadt rostok telítettséghez vezetnek.

Forrás: http://www.livestrong.com/article/198333-how-to-eat-oats-to-lose-weight/

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email