Gyors méregtelenítés veszélyei | Ne kísérletezzünk otthon

Gyors méregtelenítés veszélyei | Ne kísérletezzünk otthon 1

Figyelmeztetést adtak ki a radikális újévi méregtelenítés lehetséges veszélyeiről angol orvosok, miután egy nő kritikus állapotba került a tisztítókúrához használt gyógynövények és a túl sok elfogyasztott víz miatt. A gyors méregtelenítés veszélyeivel nem törődő, 47 éves betegnek intenzív ellátásra volt szüksége a Milton Keynes Kórházban.


Szerencsére a kezelés sikeresnek bizonyult, ugyanakkor az eset rávilágít arra, hogy a drasztikus, nem megfelelően elvégzett méregtelenítésnek akár súlyos, életveszélyes következményei lehetnek. Bár csábítónak tűnhet gyorsan megszabadítani a szervezetünket a karácsony nem kívánt következményeitől, az ilyenkor alkalmazott módszerek nem feltétlenül egészségesek és orvosi hátterük sem megalapozott – olvasható a British Medical Journal Case Reports szaklapban.

Ebből kiderül, hogy a kórházba került 47 éves beteg egy gyógynövényekből és alternatív gyógyhatású szerekből álló koktélt fogyasztott, amely a következő összetevőket tartalmazta:

 • Máriatövis
 • Molkosan (tejsavkészítmény)
 • L-theanine (zöld tea aminosav)
 • Glutamin
 • B-vitamin
 • Vasfű
 • Macskagyökér

Előzzük meg a sóhiányt

A nő a koktélon kívül rengeteg vizet, zöld teát és zsálya teát is ivott, röviddel azelőtt, hogy bekerült a kórházba, összeesett és rohamot kapott. Az azonnal elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy a beteg szervezetében veszélyesen alacsony szintre csökkent a só (nátrium) mennyisége. A gyógynövénykészítmény hatásait vizsgálva az orvosok rátaláltak egy szorongással küzdő férfi esetére, akinek görcsrohamai voltak az alacsony nátriumszint miatt. Ennek a betegnek a tünetei enyhültek, miután nagyobb mennyiséget elfogyasztott egy gyógynövénykeverékből, amit

 • Macskagyökérből
 • Citrombalzsamból
 • Golgotavirágból
 • Komlóból
 • Kamillából

állítottak össze.

A túl sok víz is veszélyes lehet

„A komplementer terápiák rendkívül népszerűek az Egyesült Királyságban, ezért a természetes készítményekkel végzett újévi méregtelenítés is vonzó azok számára, akik a bizonyítékokon alapuló orvoslás helyett inkább a természetgyógyászatot részesítik előnyben” – hangsúlyozza a közlemény. A túlzott vízfogyasztás, mint a belső tisztítás és méregtelenítés egyik módszere szintén rendkívül elterjedt. A módszer azon a meggyőződésen alapul, hogy a káros salakanyagok így egyszerűen kimoshatók a szervezetből. Ugyanakkor a kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a természetes készítményeknek, illetve a kúraszerűen alkalmazott, mértéktelen vízivásnak mellékhatásaik is lehetnek.

Válasszunk minőségi méregtelenítő terméket

Nem kell lemondanunk azonban a méregtelenítés áldásos hatásairól – a toxinok és vastagbélben felhalmozódó káros lerakódások eltávolításával szinte újjászülethetünk, megszűnhetnek az emésztési problémáink, búcsút mondhatunk a székrekedésnek, puffadásnak, ráadásul a bélflóra helyreállításával, az immunrendszerünket is felpörgethetjük –, ha a saját gyártású koktélok helyett, megbízható méregtelenítő és béltisztító programot választunk. Mindig minőségi és az internetes szakmai oldalakon leinformálható, természetes összetevőket tartalmazó, a méregtelenítést, a parazita kihajtást és a béltisztítást külön-külön készítményekkel elvégző kúra mellett tegyük le a voksunkat.

Tudtad?

Különösen ajánlott a legalább 10 napos, illetve akár egy hónapig tartó tisztítókúrák, mert ezek rendkívül hatékonyak, ugyanakkor a gyors eredményt ígérő megoldásokkal szemben nem terhelik meg feleslegesen a szervezetünket.

Forrás: http://www.bbc.com/news/health-38495088

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email