Méregtelenítés: hatásos eszközök

Méregtelenítés: hatásos eszközök 1

Méregtelenítésre leginkább akkor van szüksége a szervezetnek, amikor túltelítődött. Ilyen állapot jellemzően ünnepek, stresszes időszakok után következik, de a méreganyagoktól való megszabadulás folyamatát érthetjük hosszabb távra szóló, nagyobb életmódváltások előfutáraként is. Vagyis méregteleníteni nem csak néhány napig, alkalmanként kellene, hanem napi életritmusunk részeként.


Mi az, amit szinte észrevétlenül becsempészhetünk a mindennapokba, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben?

A méregtelenítés alapja a gyorsított anyagcsere, így minden olyan módszer szóba jöhet, amely ezt az eredményt hozza. Érdemes például rostokban gazdag ételeket (zöld növényeket, lenmaglisztet, teljes őrlésű gabonákat, almát) fogyasztani, hogy a rostok beleinkben víz hatására kibomolva végigsöpörjék a bélfalat. Ezzel minden lerakódott, káros bélsarat lesöpörnek, majd mint megemésztetlen tápanyag, távoznak a szervezetből. A fokozott rostfogyasztás és az egészségesebb táplálkozás fontos eredménye a súlyvesztés, méghozzá éppen a zsírból. És hogy ez miért lényeges a méregtelenítés szempontjából? Mert a szervezet a méreganyagokat a zsírsejtekben tárolja, hogy ne okozzanak kárt.

Izzadjunk!

Nagyszerű méregtelenítő minden, ami izzadással jár: lehet az szauna, infraszauna, de persze egy kis futás, ugrókötelezés is csodákat tehet. Nem is beszélve a keményen megmozgató sportról. Persze arra is nagyon kell figyelnünk, hogy az így elvesztett vizet és ásványi sókat pótoljuk. Ha már a víznél tartunk: a napi 1,5 liter tiszta víz elfogyasztása egyáltalán nem túlzás. Ehhez adódik még mindaz a folyadék, amelyet a többi táplálékból magunkhoz veszünk.

Megtisztít a víz

A víz tökéletes méregtelenítő, segíti a már említett rostok hatását és gyorsítja az anyagcserét, a sejtregenerációt. Persze kívülről is hat: ideje rászoknunk a váltottvizes zuhanyra. Tusoljunk úgy, hogy a forró vizet váltsuk jéghideggel, mindezt háromszor, majd félórára pihenjünk le. A méregtelenítés hatását fizikailag is látni fogjuk a fokozott kiválasztás révén.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email