Immunerősítés: jó választás a hernyógomba

Immunerősítés: jó választás a hernyógomba 1

A természetes immunerősítés többféleképpen kivitelezhető. Az egyik leghatékonyabb módszer a hernyógomba kúraszerű fogyasztása, amivel nemcsak szervezetünk védekezőképességét növelhetjük, vagy állathatjuk helyre, hanem a létfontosságú tápanyagok jelentős részét is pótolhatjuk.


Amikor valamilyen betegség, fertőzés, a nem megfelelő táplálkozás vagy egyszerűen a téli tápanyaghiány miatt, az immunrendszerünk legyengül, az immunerősítés segítségével helyreállíthatjuk szervezetünk védekezőképességét. Jó megoldás ilyenkor a vitaminokban gazdag friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása – ne feledjük, hogy a mesterségesen előállított vitaminok kevésbé hatékonyak –, azonban ezeknél is a gyógygombák. Különösen ajánlott a hernyógomba, ami nemcsak immunerősítésre, hanem számos egészségügyi panasz enyhítésére is sikerrel használható.

Már az ókorban is kedvelték

Gyógygombákat évezredek óta használ a népgyógyászt, különösen a Távol-Keleten örvendenek nagy tiszteletnek. Ezek közé tartozik a hernyógomba is, amelyet a kezdetektől immunerősítő és általános energizáló hatása miatt fogyasztottak. Ezen kívül Kínában előszeretettel alkalmazták a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, légzőszervi-, máj- és veseproblémák kezelésére, ahogyan a potenciazavarokat is előszeretettel gyógyították a hernyógombával. Mára világszerte egyre ismertebb ez a sokoldalú gyógygomba, számos kutatás bizonyítja méregtelenítő, immunerősítő, szívvédő és daganatellenes tulajdonságait is.

Immunerősítés fontossága

A hernyógomba számtalan egészségvédő tulajdonsága közül talán az immunerősítés a legfontosabb, hiszen a megfelelően működő immunrendszer egészségünk alapja. Ha szervezetünk védekezőképessége elégtelen, a betegségek gyógyítása csupán időleges lehet, ahogyan a gyenge immunrendszer következménye az általános gyengeség, fáradékonyság is. Az immunerősítés tehát alapvető szükséglet, amit tulajdonképpen érdemes életünk részévé tenni. Amikor immunrendszerünk kifogástalanul működik, az immunerősítés tulajdonképpen ennek az ideális állapotnak a fenntartását szolgálja. Ehhez általában elegendő a vitaminokban és más, immunerősítésre alkalmas összetevőkben bővelkedő étrend, a napi rendszeres mozgás, valamint az immunrendszert károsító ételek, italok elhagyása. Amennyiben az immunrendszer valamiért legyengül, a kúraszerű immunerősítés a megoldás, amit a tél előtt és a tél végén mindenképpen érdemes megismételni. A tél előtt azért, mert ezzel felkészülhetünk a vitaminokban és más tápanyagokban szegényebb időszakra, a tél végeztével pedig a legyengült immunrendszerünket pörgethetjük fel újra.

Hogyan segít a hernyógomba?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért éppen a hernyógombát válasszuk, hiszen az immunerősítésre más természetes módszerek is rendelkezésre állnak, ilyen a C-vitamin szedése, illetve a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. Ez valóban igaz, azonban a hernyógomba segítségével az immunerősítés gyorsabb és hatékonyabb. Ennek oka, hogy kiemelkedő mennyiségben és többféle immunerősítő összetevőt tartalmaz. Szteroljai nem csupán a koleszterinszint csökkentéséhez járulnak hozzá, hanem javítják az immunsejtek aktivitását, ezáltal támogatják az immunerősítést. A benne található nukleozidok növelik az ölősejtek hatékonyságát, akadályozzák a vírusok szaporodását, részt vesznek a rákos és más fertőzött sejtek elpusztításában. Az immunerősítés szempontjából legfontosabb összetevői az antioxidáns poliszacharidok, amelyek fokozzák a természetes immunválaszt, valamint megkötik a rákot, gyulladásokat, érrendszeri betegségeket okozó, túltermelődő szabad gyököket. A hernyógomba mindezek mellett megemeli a vér oxigéntartalmát, ami magasabb energiaszintet eredményez.

Mit mondanak a tudósok?

A koreai Kangwon National University kutatói megállapították, hogy a hernyógombából kivont poliszacharidok képesek aktiválni a makrofágokat, és ezzel javítja az immunválaszt.

Tudtad?

Immunerősítésre a hernyógomba-kivonatot vagy a hernyógomba-kivonatot tartalmazó táplálékkiegészítőket is sikerrel alkalmazhatjuk. Ezek előnye, hogy a gyógygomba egészségvédő összetevőit koncentrált formában tartalmazza.

 

Hivatkozások:

http://www.cordycepssinensis.org/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92758/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16354395

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3924981/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18306104

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11999417

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17310399

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12413710

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17276646

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3909570/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684115/

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email