A máj méregtelenítése házilag

A máj méregtelenítése házilag 1

Minden ember egészségi állapota attól függ, hogy hogyan távolítja el, és tisztítja meg szervezetét a méreganyagoktól. A máj méregtelenítése elengedhetetlen, hiszen a környezetszennyezés, a toxikus kozmetikai termékek, a feldolgozott élelmiszerek mind-mind mérgeket juttatnak a szervezetbe, a toxinok lerakódása és felhalmozódása pedig nagyon súlyos betegségekhez vezethet.


A máj az egyik legnehezebben dolgozó szerv a testünkben. Fáradhatatlanul méregteleníti a vérünket, epét termel, fontos vitaminokat tárol, amikor a máj nem működik optimálisan, nem tudjuk megfelelően megemészteni az élelmiszert, különösen a zsírt. A máj méregtelenítése éppen ezért olyan fontos.

Néhány alapvető májfunkció:

  • Tovább bontja a bélben feldolgozott tápanyagokat
  • A testünkben megtalálható koleszterin felét a máj állítja elő, a máj által termelt koleszterin az epe előállításához nagyon fontos
  • A májban raktározódik a glikogén, amely fokozott fizikai megterhelés esetén glükózként kerül a véráramba
  • A máj a szervezet anyagcsereközpontja, a szervezet méregtelenítésének folyamatát segíti

A máj méregtelenítése 6  lépésben:

  1. Kerülje az adalékanyagokkal, tartósítószerekkel teli ételeket
  2. Igyon minden nap egy pohár nyers zöldség turmixot
  3. Fogyasszon minél több káliumban magas ételeket
  4. Használjon kurkuma fűszert az ételekhez
  5. Napi rendszerességgel igyon máriatövis teát, vagy készítsen máriatövis turmixot házilag
  6. Évente kétszer végezzen el egy méregtelenítő kúrát

Amennyiben feldolgozott, egészségtelen ételeket fogyaszt, szervezete igen hamar telítődni fog toxikus anyagokkal. A máj méregtelenítése tudatos táplálkozással segíthető. Kerülje a cukros ételeket, italokat, valamint a félkész és olajos ételeket. Évente legalább két alkalommal végezzen el egy méregtelenítő kúrát, melyben segítségére lesz a házilag is alkalmazható, fájdalommentes Toxi Clean kúra. A máj méregtelenítése mellett olyan problémákban is segít, mint a paraziták okozta székrekedés, haspuffadás, gázosodás, valamint emésztési problémák. A 35 évnél idősebb felnőttek mintegy 95%-a rendelkezik kővel, melyek többnyire a májban fordulnak elő és az esetek 99%-ban nem is tudnak a létezésükről. A máj a gyomorral ellentétben igen ritkán jelzi közvetlenül, ha nehézségekkel küzd, ezért is tartják kevesen fontosnak a máj méregtelenítését.

Tudta, hogy a menstruációs problémák, a visszatérő fejfájás, az emésztési problémák, a vastagbél problémák, a bőrirritációk egytől-egyig a máj zavart működésének következményei?

A növekvő kövek következtében egyre kevesebb epe termelődik, így az epekövek növekedése koleszterinszint emelkedéshez vezet, hiszen egyre kevesebb koleszterin hagyja el a szervezetet. A máj méregtelenítése folyamán nem kell tartania semmilyen kellemetlen mellékhatástól. Előzze meg a bajt, méregtelenítsen rendszeresen!

Szakfordítás:

https://draxe.com/liver-cleanse/

http://www.onegreenplanet.org/natural-health/how-to-detox-your-liver/

http://www.webmd.com/men/features/liver-detoxification—-fact-fad

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email