Méregtelenítő kúra: mi kell hozzá, és hogyan működik?

Méregtelenítő kúra: mi kell hozzá

Fáradékony, emésztési problémák gyötrik, rossz a közérzete, gyakran szédül, állandóan megfázik? Könnyen lehet, hogy a panaszait a felgyülemlett mérgek okozzák. Ilyenkor segít a méregtelenítő kúra otthoni elvégzése, amivel megszabadulhat a kínzó tünetektől.


Szervezetünk működésének fontos része a méregtelenítés, ami nélkül nem maradhatnánk életben. Ez a természetes élettani folyamat azonban egy idő után egyre kevésbé hatékony, egyszerűen annyi méreg jut a szervezetünkbe, amivel nem képes megbirkózni. Gondoljunk csak bele: a kész ételek, a víz, de még a levegő is tartalmaz toxinokat, amelyek különböző panaszokat, sőt, akár betegségeket okozhatnak. Ehhez hasonló hatása lehet az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód miatt, a vastagbélben felgyülemlő salakanyagnak, ami gátolja a tápanyagok felszívódását, akadályozza az anyagcserét és a megfelelő ürítést. A nagyobb baj elkerülése, illetve a tünetek enyhítése érdekében a méregtelenítő kúra otthoni elvégzése javasolt. Ennek segítségével gyorsan és fájdalommentesen megszabadulhatunk a méreg- és salakanyagoktól, valamint megelőzhetjük az ismételt felhalmozódásukat.

Diéta és táplálékkiegészítők

Ahogyan már megemlítettük, a szervezetünk folyamatosan méregtelenít, az igazán hatékony méregtelenítő kúra ezért ezt a folyamatot erősíti fel, illetve önállóan is képes eltávolítani testünkből a káros anyagokat. Amennyiben a megelőzés a cél, a legjobb megoldás az étrendváltás, ami a legegyszerűbb otthoni méregtelenítő kúra. Együnk és igyunk minél több, oldható és oldhatatlan rostot tartalmazó élelmiszert, nyers zöldségeket és gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat, amelyek szó szerint kitakarítják a vastagbelünket, miközben a mérgeket is magukba szívják.

A leghatékonyabb méregtelenítő és béltisztító élelmiszerek:

Amennyiben már jelentkeztek a tünetek, önmagában az étrendváltás nem elegendő, ebben az esetben a méregtelenítő kúra a minőségi táplálékkiegészítők szedésével a kívánt eredményt.

Mikor jött el a méregtelenítő kúra ideje?

Preventív jelleggel, azaz a kellemetlen tünetek és a betegségek megelőzéséhez a méregtelenítő kúra elvégzése legalább évente két alkalommal indokolt. Erre a legjobb időpont a tavasz, amikor a télen felgyülemlett mérgeket és salakanyagot távolíthatjuk el, illetve az ősz: utóbbi segítségével a téli időszakra készíthetjük fel a szervezetünket. Vannak azonban olyan intő jelek is, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a méregtelenítő kúra már nem halasztható tovább. Ezek a tünetek a következők:

 • Álmatlanság
 • Bőrgyulladások
 • Emésztési zavarok
 • Fáradékonyság
 • Visszatérő fejfájás
 • Gyakori fertőzéses betegségek
 • Hasfájás
 • Krónikus székrekedés
 • Lepedékes nyelv
 • Megváltozott állagú széklet
 • Pattanásos bőr
 • Puffadás
 • Rendszeres hasmenés
 • Rossz közérzet
 • Szájszag
 • Szájszárazság

A méregtelenítő kúra hatása

Az otthon elvégzett méregtelenítő kúra segítségével eltávolíthatjuk a mérgeket a vesékből, a májból és a vastagbélből, ennek hatására felerősödnek a szervezet természetes méregtelenítő folyamatai, helyreáll a bélflóra egyensúlya, és javul az immunrendszer működése. Szintén a méregtelenítő kúra eredménye, hogy ismét megfelelő lesz az anyagcsere és az ürítés, valamint megszűnnek a toxionok felhalmozódása miatt kialakult panaszok és hiányállapotok. A mérgekkel és a salakanyaggal együtt ráadásul a vastagbélben megtelepedő parazitáktól is megszabadulhatunk. Ezek az élősködők elszívják az értékes tápanyagokat, anyagcseréjük során pedig rákkeltől anyagokat termelnek.

Tudtad?

A méregtelenítés segítségével csökkenthető a túlsúly és a hasi zsír mennyisége, könnyebben elérhető az egészségünk szempontjából is rendkívül fontos lapos has.

Hivatkozások:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2552267

https://sciencebasedpharmacy.wordpress.com/2016/01/01/whats-the-best-detox-or-cleanse/

http://naturalsociety.com/a-natural-detoxification-to-rid-your-body-of-unwanted-viruses/

http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/17-how-to-detoxify-and-heal-from-vaccinations-for-adults-and-children

 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email