Chia magos pakolás házilag

Chia magos pakolás házilag 1

Egy csoda szuperélelmiszer, ami nemcsak az egészséget szolgálja, hanem akár ránctalanító pakolás formájában is segítségünrke lehet. A chia magos pakolás házilag is gyorsan, egyszerűen elkészíthető!


A chia magnak számos jótékony hatása ismert. Magas omega-3 zsírsavban proteinben, vitaminban és ásványi anyagokban. Az egész szervezet hasznosítani tudja. Nagyszerű élelmiszer, hiszen gazdagon tartalmaz A, B1, B2, B3-vitaminokat, vasat, magnéziumot, káliumot. Közkedvelt felhasználása pudingként terjedt el, de az egészségtudatos táplálkozók reggeli zabkásájából sem hiányozhat egy kanál chia mag. Ez a szürke mag megannyi tulajdonsága mellett még az emésztést is segíti, így azok, akik esetleg nehezen székelnek, mindenképp fogyasszanak napi rendszerességgel chia magot.

Milyen hatással van a chia mag a bőrre?

Kiválóan alkalmazható a bőr különböző megbetegedései esetén. A chia mag végre helyet kapott a szépségiparban is!

Az omega-3 zsírsavak segítenek a pattanások és ráncok felszívódásában, simább lesz a bőr.

E-vitamin tartalma megküzd a gyulladásokkal, ami rugalmasságot eredményez.

A B3-vitamin pedig mérsékli az arc szennyeződését, nyugtatja a bőrt.

Chia magos ránctalanító házilag

A chia mag vízbe téve megszívja magát, majd zselés bevonat képződik rajta. Ez a zselés anyag segíti a szervezet belső tisztulását, azonban pakolásként a bőrt is feszesíti. Vesse be a chia magot az arcápolásban!

Hozzávalók

  • egy evőkanál jó minőségű chia mag
  • zöld tea

Elkészítés:

Főzzön egy erős zöld teát, lehetőleg organikus változatot használjon, hagyja kihűlni. Keverjen két kanál chia magot másfél deci zöld teába, és hagyja ázni pár órán keresztül.

A chia magocska pár óra alatt megduzzad, magába szívja a zöld teát. Felvitel előtt alaposan keverje össze a pudingszerű ránctalanító pakolást. Javasolt 20-30 percig az arcon hagyni. Nemcsak a gélszerű bevonat feszesíti a bőrt, hanem a magban található zsírsavak is. Mossa le langyos vízzel, majd hidratáljon!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email