Természetes bőrápolás házi elixírekkel! Ragyogjon, mint a sztárok!

Természetes bőrápolás házi elixírekkel! Ragyogjon

Sokan azt sem tudják, milyen a bőrtípusuk, így hát azt sem, hogyan lehet természetesen hidratálni a bőrt. Reklámok tömkelege zúdul ránk, a tudatod befolyásoló „rábeszélés” szépen lassan beépül a gondolkodásunkba, és szinte észre sem vesszük, de már a fizetésünk felét elköltöttük kozmetikumokra. Utánaolvasott valaha is, hogy az Ön által használt kozmetikumok milyen összetevőkből készülnek? Miért gondolja azt, hogy azok, amiket megvesz az egészségét szolgálják?


A természetes bőrápolás garantáltan kemikáliáktól mentes

Kipróbálta szinte az összes kencét, de az eredménnyel nem volt teljesen megelégedve? Itt az ideje, hogy kipróbáljon néhány házi praktikát, hiszen a természetes bőrápolás garantáltan kemikáliáktól mentes. Készítsen házilag olyan tápláló, olcsó és egyszerűen elkészíthető bőrápoló elixíreket, melyek természetes összetevőkből készülnek. Biztosan állíthatom, hogy tippjeim segítségével megszépül a bőre, ha alkalmanként beveti trükkjeimet.

Kókuszolaj pakolás

½ dl kókuszolajat oszlasson el az arcán minden este lefekvés előtt. A kókuszolaj gomba- és baktérium-ölő hatással bír, így a problémás bőrnek ez az elixír mindenképp jót fog tenni. Mindemellett segít megőrizni a bőr fiatalságát és feszességét. Javaslom a hidegen sajtolt kókuszolaj használatát.

Répa pakolás

Reszeljen le egy nagyobb répát és keverje össze egy kanál mézzel. A répa kiváló ránctalanító, hiszen A-vitamin tartalma rettentően magas. Az A-vitamin ugyanis a legerősebb ránctalanító hatású anyag.

Élesztő pakolás

1 db bio élesztőt keverjen össze annyi langyos tejjel, hogy massza állagot kapjon. A friss élesztő fokozza a bőr vérellátását, B-vitamin tartalma pedig erősíti a bőrt, és az apróbb ráncok is eltűnnek.

Bőrápolás és táplálkozás

Korábbi cikkemben már említettem, hogy a bőrünk szépsége a belsőnk tisztaságától függ. Azok vagyunk, amit megeszünk! Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a napi 2,5 liter tiszta víz fogyasztása, a zöldségek és gyümölcsökben gazdag étkezés, a húsok és állati eredetű tejtermékek elhagyása. Igaz hogy a veganizmus jóval több, mint táplálkozási forma, de ha szemfüles, akkor már biztosan Ön is olvasta, hogy a vegán táplálkozás megszépíti a bőrt.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email