Természetes kozmetikum shea vajjal | Ápol és kényeztet

Természetes kozmetikum shea vajjal | Ápol és kényeztet 1

Sokszor esünk abba a hibába, hogy csak azt ápoljuk, ami látszik: azaz kényeztetjük az arcunkat és a dekoltázsunkat, kezeinket és nyáron a szandálból kivillanó lábfejünket. Testünk többi részét azonban hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Pedig bőrünk mindenhol igényli a törődést a legjobb, ha természetes kozmetikumot választunk.


Való igaz, hogy legjobban arcunk és kezeink vannak kitéve a közvetlen környezeti ártalmaknak, hiszen testünk többi részét ruházat óvja. Ez azonban nem jelent mindenben előnyt: a szövetek többsége gátolja a bőr természetes szellőzését, a ruhák rostjaiban megbúvó tisztítószer maradványok, vagy akár maga az anyag is irritációt okozhat. A hűvös napokon jólesik elmerülni egy kád forró vízben, a nagy melegben a hideg frissítő zuhany hoz felüdülést: de ha eközben nem megfelelő higiéniás termékeket használunk, csak a hangulatunknak teszünk jót vele, ahogyan a szappanok, tusfürdők is egész testünkkel kapcsolatba kerülnek.

Teljes testápolás: minden nap

Az örök fiatalság ugyan még csak álom, az viszont biztos, hogy ha a bőrünket nem hidratáljuk és tápláljuk megfelelően, sokkal hamarabb válik rugalmatlanná, ráncossá, mint az indokolt lenne. Éppen ezért, bőrünk teljes felületét ápoljuk, méghozzá naponta és lehetőleg természetes kozmetikumokat használva, melyek nem tartalmaznak adalékanyagokat.

Kényeztető sheavaj

Gyengéden, mégis hatékonyan táplálja a bőrt a sheavaj, amely nem csupán a természetes kozmetikumokban, hanem számos bőrgyógyászati termékben is megtalálható. Elősegíti a sebgyógyulást, lágyítja a megkeményedett, elhalt bőrrétegeket, amelyek ezáltal könnyen eltávolíthatók lesznek. Erős antioxidáns, rugalmassá és feszessé teszi a bőrt, serkenti az elasztin- és a kollagénrostok fokozott, de még egészséges termelődését.

Lassítja a ráncok kialakulását, és a bőr természetes öregedését.

A gyulladásos folyamatok és a napégés a két legfontosabb oka a bőr öregedésének. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz gyulladáscsökkentő E-vitamint, a bőrsejtek regenerálását is ösztönző A-vitamint, valamint a nap károsító sugarai ellen védő fahéjsavat, a sheavaj hozzájárul a bőr fiatalon tartásához. Vékony, a fizikai hatásokkal, a káros UV sugarakkal és a vízzel szemben is ellenálló, kellemes tapintású réteget képez a bőrön, amelyet erőteljesen hidratál, megelőzve ezzel a ráncosodást. Egy harminc fő részvételével megtartott klinikai vizsgálat keretében 29-82 éves páciensek 4-8 hónapon keresztül, minden nap sheavajat dörzsöltek a bőrükbe. A kúra végére a résztvevők több mint felénél csökkentek a ráncok, és javult a bőr szerkezetet.

Mit mondanak a tudósok?

Az Université d’Abomey-Calav Faculté des Sciences Agronomiques kutatói szerint a sheavaj gyulladásgátló hatása kiemelkedően magas, ezért alkalmazása érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlott.

Tudtad?

Afrikában évszázadok óta használják a karité fa olajos, diószerű termésének magjából kinyert sheavajat étkezésre, sebgyógyításra, fájdalomcsillapításra, bőrápolásra, sőt világításra. Már Kleopátra korából származó feljegyzések is megemlítik, mint értékes természetes kozmetikumot.

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email