Fogyni szeretne, de nem tudja hogyan? Ne fogyókúrázzon, életmódot váltson! A tartós fogyás titkai

Fogyni szeretne

Van egy rettenetes hírem mindenki számára, ha tartós fogyásra vágyik, először az életmódján kell változtatnia, és nem salátán vagy káposztán kell élnie! A tartós fogyás első sorban az életmódváltás következtében indul be. Én nem ígérek egy hét alatt tíz kiló mínuszt azzal, hogy káposztalevesen vagy salátán éljen kizárólag. Életmódváltást javaslok, egészséges alapanyagokra áttérést és valamilyen mozgást.


Remélem azzal már Ön is tisztában vagy, hogy csodák nincsenek. Ugye Ön sem dől be a manipulatív reklámoknak, miszerint a tv előtt ülve napi egy bogyót beszedve csak úgy olvad majd le a zsír? Tegye a szívére a kezét, ezt Ön sem hiszi el! Remélem mindenki tudja mélyen, ott legbelül, hogy az ilyen szupergyors fogyókúrák nem hatásosak, és hogy az álomsúly elérése hosszú folyamat.

Étrend és mozgás

A tartós fogyást a megváltozott étrend és mozgás hozza meg. Egyszerűen működik az ember agya, az Öné is, ha nem bírja sokáig a hirtelen nagy elhatározásokat tartani, akkor minél inkább tiltunk neki valamit, annál inkább akarni fogja azt az agyunk. Nem hagyja magát élni a kis zsírpárnák miatt, kínozza magát gyors diétákkal. Hét nap alatt csodát vár el és le akar fogyni 10 kilót, amit úgy kíván elérni, hogy kiéhezteti a szervezetét, majd ezek után, ha megeszik egy almát, azonnal zsírrá alakul át a derekán. Felejtsük ezt el, ennyit egyáltalán nem ér az egész.

Ne éhezzünk!

A drasztikus ételmegvonásos fogyókúrának sokkal rosszabb hatása van ránk, mint azt gondolnánk: dekoncentráltak leszünk, fáradtak és ráncosak. Az életmódváltás hosszú folyamat, hiszen senki sem várja el Öntől, hogy azonnal mondjon le mindenről. A siker az elszántságán múlik. Testünk körülbelül 20 nap alatt kezd reagálni a változásokra az új szokások kialakításához legalább ennyi időre van szükség.

Lássuk az alapszabályokat, mit megkövetel meg az életmódváltás a tartós fogyás érdekében:

  • Cukor

A fehér cukrot minden módon el kell hagyni az étrendjéből, kezdetben lehet egészséges cukorpótlókkal helyettesíteni. Mit jelent ezt? Ne tegyen cukrot a kávéjába, ne fogyasszon 8 evőkanál cukorral készített piskótát, szokjon le az üdítőitalokról, cola, fanta, sprite, energiaital, kerülje az előre csomagolt gyümölcsleveket, felejtse el a jól csengő „ fitt reggeli keksz” fogyasztását. A müzlik, a joghurtok, a ketchup, mind-mind agyon vannak cukrozva. A lista hosszas, ezért mindenképp azt tanácsolom, hogy OLVASSA EL a csomagoláson az adott termék megvásárlása előtt, hogy mennyi cukrot tartalmaz. Sajnos van egy rossz hírem, a fehér cukor elhagyása nélkül nem fog olvadni Önről a zsír.

  • Tejtermékek

Az állati eredetű tejtermékek nem szolgálják az egészségét, és ha ez nem lenne elég, 60 éves kutatási eredmény által bebizonyította T. Colin Campbell, a táplálkozás és egészséges testsúly professzora, hogy az állati eredetű tejtermékek egyáltalán nem az ember gyomrának valóak, olvasható az egészségtudatos, Kína tanulmány című könyvében.

Az állati tejtermékek ( sajt, túró, tejföl, joghurt ) nemcsak sok embernél laktóz intolarenciát okozhat, hanem a rákos megbetegedések 85%-kal nagyobb eséllyel alakulnak ki azoknál, akik állati eredetű tejtermékeket fogyasztanak. Mindemellett a tejtermékek sok embernél puffadást okoz, ettől lesz mindig olyan kemény és lufi formájú a has, de gyakori a kellemetlen szagú szelelés, és a székrekedés is, ami a laktóz számlájára írható. Napjainkban már sokféle növényi tejtermék kapható, sajt, tejszín és tej is. Ezek fogyasztását kellene preferálni, ha tartós fogyást szeretne.

  • Fehér liszt, hát ezt mindenképp dobja a kukába!

A fehér lisztből készült ételek ( kenyér, pékárú, tészták ) teljes elhagyása javasolt. Váltson teljes kiörlésű lisztre, ha muszáj! De inkább javaslom az olyan gabonák bevezetését az étrendjébe, mint a  zabpehely, zabkorpa, köles, zabliszt, rozs liszt.

Ön most teljesen elveszettnek érzi magát, de segítek abban, hogy mit tehet a tartós fogyás érdekében! A tartós fogyást nem a hirtelen megvont étkezések hozzák meg, hanem az életmódváltás:

Például reggelente fogyasszon növényi tejből készült zabkását ( zabpehely ), gyümölcsökkel, enyhén meghintve fahéjjal. Cukor használata tilos! A zabpehely rosttartalma miatt beindítja az anyagcserét, ezáltal a napi székelései gyakoribbak lesznek, így idővel a fogyás is bekövetkezik. A gyors anyagcsere óriási szerepet tölt be a testsúly kontrollálásának érdekében. A rostos ételek fogyasztása folyamatosan mozgatja a beleket, így a has puffadása is elkerülhető.

  • Próbáljon fokozatosan egyre több zöldséget és gyümölcsöt enni köretként az ételek mellé.
  • Igyon elegendő tiszta csapvizet!
  • Kerülje a lisztes ételeket, azokat is, amelyek liszttel lettek habarva, sűrítve.

Béltisztítás és fogyás

Legalább évente kétszer végezzen el egy könnyed béltisztító kúrát. Igen, tudom! Ijesztően hangzik, pedig egyáltalán nem az! A béltisztító kúra növényekből összeállított készítmény, amelyet vízbe kell keverni, és kipucolja a szervezetet a sok méregtől és lerakódástól, ami szintén nagyban segíti a tartós fogyást. A készítmény csomagolásán diszkréten annyi olvasható „ Clean Inside”, ne ijedjen meg, senki sem fog ujjal mutogatni Önre, ha meglátja a szekrényén a béltisztító kúrát. Ha esetleg érdekli mások véleménye, vessen egy pillantást a termékek használóinak írásaira, kattintson a véleményekre, senki nem látja meg Önt!

Fontosak a rostok

Igyekezzen gyakran mozogni, sétáljon, fusson, sétáltasson kutyát, teljesen mindegy, csak végezzen valamilyen mozgást. A tartós fogyás az étkezések gondos megválogatásával érhető el. Ha egészségesen, rostokban és vitaminokban gazdagon étkezünk, az eredmény bár nem két hét alatt, de lassan és biztosan bekövetkezik majd! Legyen tudatos fogyasztó, életmódváltással az életben maradásért!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email