Az izomtömeg növelése méregtelenítéssel

Az izomtömeg növelése méregtelenítéssel 1

Élettani szempontból, az izomtömeg növelése kétféleképpen történhet: vagy az izomsejtek mérete lesz nagyobb –ezt hívjuk hipertrófiának– vagy a sejtek száma gyarapszik –ez a hiperplázia. Bármelyik módszert választjuk, igazán jó eredményt akkor érhetünk el, ha az izomtömeg növelését, méregtelenítéssel segítjük.

 

A kifejezetten az izomtömeg növelését szolgáló étrend legalább olyan fontos, mint a rendszeres edzés. Elengedhetetlen az aminosavakból felépülő proteinek rendszeres fogyasztása is, hiszen ezek felelősek az izomzat helyes működéséért és növekedéséért. A szépen kidolgozott, méretes izmok elérése nem csupán a naponta több órán keresztül tartó edzések eredménye. Ha a táplálkozásról van szó, a nagyobb izomra vágyók, és különösen a testépítők elsősorban a proteinek, a szénhidrátok és bizonyos zsírfélék fogyasztását fokozzák. Nagyon fontosa a társítások, például ahhoz, hogy edzés után a szervezetbe bevitt proteinek megfelelően felszívódjanak, inzulinos stimulációra van szükség: ezt olyan lassan lebomló táplálékok idézik elő, mint a szénhidrátok vagy egyes mézek.

Bánjunk csínján a fehérjékkel

Az izomtömeg növeléséért többek között az esszenciális és a nem-esszenciális zsírsavakból felépülő proteinek felelősek. Míg a tizenkét, nem-esszenciális zsírsavat a szervezetbe kerülő más zsírsavak termelik, a nyolc esszenciális zsírsavat a szervezet egyedül nem képes kellő mennyiségben előállítani, ezért ezek bevitelét kívülről, különböző táplálékok segítségével kell megoldani. A proteinek túlzott fogyasztása – a napi adag 0,75-1 g/nap, sortolók esetében akár 1,4 g – ugyanakkor nem ajánlott, hiszen a fehérjék nagy mennyiségben már károsíthatják a májat és a veséket. Ennél is veszélyesebbek lehetnek a testépítők körében kedvelt anabolitikus szteroidok vagy azok származékai, különösen akkor, ha efedrint, illetve ehhez hasonló vegyületeket tartalmaznak.

Segít a méregtelenítés

Gyakran előfordul, hogy a szakszerűen megtervezett, rendszeres edzés és a helyes táplálkozás mellett sem történik meg az izomtömeg elvárt növekedése. Ennek oka az esetek többségében az elsavasodás, ilyenkor ugyanis a méreganyagok nehezebben és csak részlegesen ürülnek ki a szervezetből. A felgyülemlett toxinok és az emésztőrendszerben elszaporodó káros baktériumok, illetve gombák gátolják az izomtömeg növekedését elősegítő, hasznos tápanyagok felszívódását. Ilyenkor a legjobb megoldás az általános méregtelenítés, és különösen a béltisztítás, a kúrát követően ugyanis jelentősen megnő az izomtömeg növelés hatékonysága. A méregtelenítés ráadásul a bélrendszerben lerakódott káros salakanyagokat is eltávolítja. Segíthet az emésztőenzimek fokozott bevitele, a megfelelő anyagcsere biztosításával az izomtömeg növelése is egyszerűbbé válik. 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email