Lapos has: segít a béltisztítás

Lapos has: segít a béltisztítás 1

A lapos has esztétikus, sok ember számára az áhított jövő önmagával kapcsolatban, ezenkívül egészséget sugároz és vonzóvá tesz.


Azok számára is fontos a lapos has elérése, akik nem az erőnlétre, a kockás hasra hajtanak. Lapos has nélkül el is lehet felejteni a trendi ruházkodást, például a köldökig érő topot, vékony trikót, szűk farmert, bikinit. Továbbá a hagyományos, konzervatív öltözködés egyes ruhadarabjai is nehézkesen viselhetők lapos has nélkül, mint amilyen például az angol szoknya, a szűk nadrágkosztüm. Ebből is látható, hogy mindenki számára a lapos has lenne az ideális. Bizonyos szabályok betartásával a cél bárki számára elérhető.

A lapos has elérése érdekében a következő tényezőket kell figyelembe venni:

  • Zsírégetés
  • Hasizom fejlesztése
  • Egészséges táplálkozás
  • Méregtelenítés
  • Stressz elkerülése
  • Béltisztítás

A lapos has elérése zsírégetéssel

A lapos has elérésének fontos tényezője a zsírégetés. Mivel helyi zsírégetés nem létezik, az általános zsírégetésre valamilyen aerob mozgásfajtát válasszunk. Ez lehet futás, ugrókötelezés, biciklizés, trambulinon való ugrálás, lépcsőzés. Ezektől a gyakorlatoktól nemcsak lapos has várható, de a test minden része megszabadul a zsírfeleslegtől. Az intenzív, folyamatos mozgás nemcsak a lapos has elősegítésére jó, de erősíti a szívet, javítja a vérkeringést, felgyorsítja az anyagcserét, oldja a feszültséget és fogyaszt.

A hasizom fejlesztése – a lapos has alapja

A lapos has feltétele az, hogy az aerob mozgás által leégetett zsír helyét feszes izom foglalja el. Csak a zsírveszteségtől nem keletkezik lapos has, mert az előzőleg felhalmozódott túlsúlytól a kitágult bőr lógni fog. Az izmos és lapos has érdekében olyan gyakorlatokat végezzük, mint a felülés, lábemelés és a hasprés. Nem feltétlenül szükséges naponta több órát edzeni. Bármilyen életkorban elkezdhető, és napi pár perces hasizomgyakorlattal is lehet fejleszteni a hasizmot.

Az egészséges táplálkozás és a lapos has

A lapos has eléréséhez és megtartásához is nagyon fontos, hogy olyan étrendet kövessünk, amely egészséges és nem okoz zsírlerakódást. Válasszunk szénhidrátszegény étrendet, amilyen a Paleo, az Atkins, a Zóna, vagy a South Beach diéta. Nagyon fontos a tartósítószerek, színezőanyagok mellőzése, a túlzott sózás elkerülése, mert ezek vízvisszatartást és puffadást okoznak. Igyunk minél több vizet, lehetőleg tisztított vizet vagy szénsavmentes ásványvizet. Rengeteg cukor és adalékanyag jut szervezetünkbe az üzletekben kapható üdítőitalok révén, melyek fogyasztása egészségtelen és teljesen semmissé teheti az erőfeszítést a lapos has elérésére.

Méregtelenítés a lapos has eléréséért

Lapos has és méregtelenítés? Első hallásra furcsának hangzik. Vajon hogyan függ össze a lapos has a méregtelenítéssel? Az egészség a bélben kezdődik! A lapos has nemcsak a divat, hanem egészségünk szempontjából is rendkívül fontos. A lapos has szoros összefüggésben áll a jó bélműködéssel és az egészséges bélflórával. Az immunrendszerünk 70%-a a belekben található.

A has formái

Franz Xaver Mayr osztrák orvos diagnózist állított fel a has formája, mérete és a különböző betegségek között.

Köldök feletti kitüremkedés:

Amikor a lapos has felületén a köldök feletti rész kidudorodik, az a bélgázos állapot. A hasfalat feszítő bélgáz a rothadás és erjedés eredményeként jelentkezik. A könnyű bélgáz a köldök fölé száll, de ha a gyomorfal nem elég erős, akkor az egész has úgy néz ki, mintha az ember lufit nyelt volna.

Köldök alatti kitüremkedés:

Amikor a has felületén a köldök alatt van a dudor, ez a bélsaras állapot, mert a bélsarat a súlya a köldök alá húzza, tehát ebben az esetben a salakanyagok felhalmozódásáról van szó. A sok megrekedt salakanyag idővel köténnyé formálódik és lapos has helyett az erszényes kenguru képét ölti fel az ember.

Csúcsos has?

Amikor a has egy csúcsos télapópocakra emlékeztet, az a gyulladás jele, ez már nyomásra is érzékeny. A gyulladások és bélgörcsök a belek védekezésének jelei. A lapos has ilyenkor már a múlté. A vízvisszatartás is megnövekszik az akadályozott nyirokkeringés miatt. Akinek ilyen van, annak azonnal el kell kezdeni a béltisztítást! A méreganyagok és a felhalmozódott salak fokozzák a tüneteket, nemcsak a lapos has eléréséért, de az egészség érdekében rögtön cselekedni kell.

Köldök alatti és feletti kitüremkedés

Amikor a has a köldök alatt és a köldök felett is kitüremkedik, azt nevezzük úszóguminak. A hasat felül a bélgáz domborítja, alul pedig a pangó bélsár. A lapos has ebben az állapotban elérhetetlennek tűnik, ám megfelelő méregtelenítéssel és megfelelő életmóddal ez is helyrehozható. A lapos has nem csak esztétikai kérdés. A bélcsatorna olykor tisztításra szorul, az ott megrekedt salakanyagok súlyos emésztési problémákat okoznak.

Halmozott rendellenességek

A gyulladt, széklettel és gázzal teli bélcsatorna esetében a csúcsos és gázos, gyulladásos helyzet kombinálódik – annak minden kellemetlen szövődményével együtt. Komoly egészségügyi problémákat jelez az alma típusúnak nevezett elhízás. A hájlerakódás mögött ugyanúgy megtaláljuk a bélgáz, megrekedt salakanyag és bélgyulladás jelenségét, ami még fokozza az ezzel kapcsolatos kockázatokat. Se nem szép, se nem egészséges a petyhüdt, zsíros köténypocak, ám még ebből az állapotból is van kiút, elérhető a lapos has. Ebben az esetben már mindenképpen béltisztítással kell kezdeni akár a méregtelenítő kúrát, akár bármilyen diétát.

Béltisztítás megfelelően

A fentiek alapján látható, hogy amikor az idő előrehaladtával elveszíti valaki korábbi karcsú alakját, az nem egy természetes folyamat, mint ahogy az időskori elhízás sem az. Akár középkorúként is megtartható a lapos has, nem kell hozzá más, csupán jó egészség, tiszta bélrendszer. A bélcsatornában lerakódó salakanyagokat időnként el kell távolítani. Megfelelő béltisztítás és méregtelenítés révén helyreállítható a tökéletes emésztés, a kiegyensúlyozott és erőteljes immunrendszer, valamint a lapos has, tehát az esztétikus külső.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email