Méregtelenítő program és béltisztítás

Méregtelenítő program és béltisztítás 1

A máj egyik feladata az, hogy kiszűrje, összegyűjtse a szervezetbe került méreganyagokat és segítsen azokat eltávolítani. De olykor a szűrőket is tisztítani kell…


Sok termékről állítják azt, hogy méregtelenítő hatásúak, és minden bizonnyal nem kevés olyan van közöttük, amelyik segítségünkre lehet. Ám a valóban teljes körű méregtelenítő kúrához egy gyógytea nem elegendő. Nem csupán a felhalmozódott nehézfém maradványokat és a gyógyszerekből visszamaradt anyagokat kell a szervezetből eltávolítani, hanem egyúttal a szükséges tápanyagokat is pótolni kell. Ez által erősíthető az immunrendszer működése. A teljes körű méregtelenítő program magában foglalja a béltisztítást is, amely hozzájárul a visszapótolt tápanyagok hatékony felszívódásához.

Hogyan fogjunk bele a méregtelenítő kúrába?

Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy ha szervezetükben valami nem úgy működik, ahogy kellene, és a javulás érdekében vitaminok, étrend-kiegészítők alkalmazásával próbálkoznak, akkor nem mindig érik el a kívánt hatást.

A következmény ilyen esetben csalódottság, és bosszankodás a kidobott pénz miatt, és további elkeseredett keresgélés. Pedig a baj valószínűleg nem a vitaminokkal és az étrend-kiegészítők minőségével van, hanem a felszívódásukkal. Vagyis a belek falára lerakódott többéves – esetleg több évtizedes – salakanyag megakadályozza, hogy a hasznos kiegészítők célba érhessenek.

A méregtelenítő kúrában is az első lépés a belek megtisztítása a lerakódásoktól. Ahhoz, hogy a méregtelenítő anyagok fel tudjanak szívódni, a lerakódások eltávolítása szükséges. Ez már önmagában is egyfajta méregtelenítő program, hiszen a vastagbél belső falán évtizedek óta lerakódó salakanyagból visszakerülő anyagok is mérgezik a szervezetet. Ettől a lerakódástól történő megszabadulás valódi felszabadító érzés, lényegesen javíthatja közérzetünket, életminőségünket. Ez tehát a teljes körű méregtelenítő program első lépése.

Hogyan haladjunk tovább a méregtelenítő programban?

Az első lépéssel – a béltisztítással – sokat segítettünk szervezetünknek. Eltávolítottuk a sok év alatt összegyűlt salakanyagot, amely a káros baktériumok megtelepedésére alkalmas hely is volt egyben. Sok esetben a béltisztítás során az élősködők is távoztak a szervezetből, petéikkel együtt. Így nagyobb életteret kapnak a jótékony hatású baktériumok. Annak érdekében, hogy megfelelő mértékű legyen a jótékony hatású baktériumok térfoglalása, a méregtelenítő program következő szakaszában szaporodásukat kell segíteni.

A bélflóra felborult egyensúlya rossz hatással van az emésztésre és gyengíti az immunrendszer is. Pedig a méregtelenítő kúrát végző számára rendkívül fontos, hogy az egészséges emésztés segítségével a mérgeket semlegesítő anyagok fel tudjanak szívódni. A méregtelenítő ember végső célja az egészség, amelynek megóvásához feltétlenül szükséges az erős és aktív immunrendszer. A bélflóra egyensúlyának helyreállítása tehát alapvető fontosságú a méregtelenítő program hatékonysága szempontjából.

Mitől lesz teljes a méregtelenítő program?

Ha már minden kedvező körülmény adott a hatóanyagok tökéletes felszívódásához, az emésztés is jól működik és a bélfalak is tiszták, a méregtelenítő program következő szakaszában olyan méregtelenítő anyagokat juttatunk a szervezetbe, amelyek képesek megszabadítani a szervezetet a nehézfémektől.

Számtalan módja létezik annak, hogy nehézfémek kerüljenek szervezetünkbe. Gondoljunk például a higanytartalmú amalgám fogtömésekre, a kipufogógázra, vagy bármilyen vegyszerre, amelyet háztartásunkban használunk. Sok károsító anyagot el tudunk kerülni – ha nem dohányzunk, nem használunk drogokat –, de a legtöbb káros anyag óhatatlanul is bekerül szervezetünkbe. Ez civilizált életünk sajnálatos módon szükségszerű velejárója. A méregtelenítő program feladata az, hogy megszabadítsa szervezetünket ezektől a rendkívül káros anyagoktól.

Annak érdekében, hogy a májat és egyéb szerveket is segítsük a mérgek kiválasztásában, a méregtelenítő program következő lépéseként aminosavakat, antioxidánsokat, vitaminokat – elsősorban C-t és B1-et –, ásványi anyagokat – például cinket, szelént, magnéziumot – juttatunk a szervezetbe. Ezek megkötik és hatástalanítják a méreganyagokat. Ezzel a lépéssel válik teljessé a méregtelenítő program.

Mikor tekinthetünk befejezettnek egy méregtelenítő programot?

A méreganyagok eltávolításához a szervezet felhasználja vitaminkészletei, illetve a rendelkezésére álló ásványi anyagok jelentős részét. A méregtelenítő program teljes időtartama alatt ezek a létfontosságú anyagok kiürülnek a szervezetből.

A szervezet további egészséges működéséhez azonban továbbra is szükség van rájuk, tehát a méregtelenítő program utolsó fázisaként pótlásuk elengedhetetlen. Annál is inkább, mert életmódunk által továbbra is mérgezzük szervezetünket. Teljes mértékben ugyanis nem tudjuk kiküszöbölni sem a vegyszereket, sem a szennyezett levegőt, sem pedig a stresszt. Mindezek újra és újra szabadgyököket hoznak létre szervezetünkben. A szabadgyököket azonban folyamatosan hatástalanítani kell a szervezet optimális működésének érdekében. A méregtelenítő program után is nélkülözhetetlen tehát a vitaminok és ásványi anyagok folyamatos pótlása, hogy immunrendszerünk fel tudja venni a harcot a szabadgyökök ellen.

A méregtelenítő program utolsó szakasza tulajdonképpen életünk végéig tart.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email