Mérgek nélkül egészségesen

Mérgek nélkül egészségesen 1

Sok termékről állítják, hogy méregtelenítő hatású. Ezek közül minden bizonnyal valóban vannak olyanok, amelyek megfelelnek az elvárásoknak arra azonban nem érdemes számítani, hogy a teljes körű méregtelenítő kúrához elegendő egyféle gyógyteát inni. Ilyenkor ugyanis nem csupán a felhalmozódott nehézfém maradványok és a gyógyszerekből visszamaradt anyagok eltávolítása a cél, hanem egyúttal a szükséges tápanyagokat is pótolni kell. A hatékony méregtelenítés a béltisztítást is magában foglalja, amely hozzájárul a visszapótolt tápanyagok hatékony felszívódásához.


Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy vitaminok vagy étrend-kiegészítők szedésével nem minden esetben érték el a kívánt hatást. Ilyenkor becsapva érezték magukat, pedig a termékek minőségével valószínűleg minden rendben volt a gondot inkább az jelentette, hogy nem tudtak megfelelően felszívódni. Ennek oka, hogy a belek falára lerakódott salakanyag megakadályozta a hasznos kiegészítők célba érését. A méregtelenítő kúra első lépése éppen ezért a béltisztítás, hiszen e nélkül a méregtelenítő anyagok sem tudják kifejteni a hatásukat. Ez már önmagában is egyfajta méregtelenítő program, hiszen a vastagbél belső falára tapadt salakanyagból visszakerülő anyagok, valamint az itt tenyésző baktériumok és élősködők egyaránt károsítják a szervezetet.

A következő feladat

Bár az első lépéssel – a béltisztítással – sokat segítettünk szervezetünknek, mégsem dőlhetünk hátra. Annak érdekében, hogy megfelelő mértékű legyen a bélrendszerben élő jótékony hatású baktériumok térfoglalása, a méregtelenítés következő szakaszában ezek szaporodását is segíteni kell. A bélflóra felborult egyensúlya rossz hatással van az emésztésre és gyengíti az immunrendszert. Pedig a méregtelenítő kúrát végző számára rendkívül fontos, hogy az egészséges emésztés során a mérgeket semlegesítő anyagok fel tudjanak szívódni. Ezért szükséges a bélflóra egyensúlyának mielőbbi helyreállítása.

Mitől lesz teljes a méregtelenítés?

Ha már minden körülmény adott a hatóanyagok tökéletes felszívódásához, az emésztés jól működik és a bélfalak is tiszták, eljött az ideje annak, hogy olyan méregtelenítő anyagokat juttassunk a szervezetünkbe, amelyek képesek megszabadítani a nehézfémektől. Ebben a fázisban jó szolgálatot tesznek az aminosavak, az antioxidánsok és a vitaminok – elsősorban a C és a B1 –, valamint az ásványi anyagok, például a cink, a szelén, illetve a magnézium.  

A méregtelenítés befejezése

A méreganyagok eltávolításához a szervezet felhasználja meglévő vitaminkészleteit, illetve a rendelkezésére álló ásványi anyagok jelentős részét. A méregtelenítés időtartama alatt ezek a létfontosságú anyagok kiürülhetnek a szervezetből. Mivel az egészség fenntartásához továbbra is szükség van rájuk pótlásukról gondoskodni kell. Annál is inkább, hiszen a továbbiakban sem tudjuk teljesen elkerülni azokat a vegyszereket, amelyek újra és újra szabadgyököket hoznak létre testünkben. Ezek hatástalanításához nélkülözhetetlen a vitaminok és ásványi anyagok folyamatos pótlása, így az immunrendszerünk képes lesz megküzdeni a méreganyagokkal.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email