Miért érdemes méregteleníteni?

Miért érdemes méregteleníteni? 1

Bár a szervezet naponta végez méregtelenítést, ennek ellenére a felhalmozódott méreganyagok jelenlétére utaló tünetek esetén szüksége lehet külső segítségre. Különösen akkor, ha a panaszok állandósulnak és egyre nagyobb mértékben befolyásolják az életminőséget.

 

 

A legtöbb élelmiszerben megtalálhatóak olyan adalékanyagok, tartósítószerek, ízfokozók, mesterséges színezékek, amelyek rossz hatással vannak a szervezet működésére. Ezek a nem kívánatos anyagok először csak kellemetlen tüneteket, például haspuffadást, rossz közérzetet, később azonban akár komoly betegségeket is okozhatnak. Szerencsére van megoldás, hiszen már egy hétvégi méregtelenítéssel is sokat javíthatunk egészségi állapotunkon. Figyeljünk arra, hogy a házilag leggyakrabban alkalmazott magas víztartalmú gyümölcslevek gyorsabban mossák át a bélrendszert, ezért ilyenkor különösen nagy szükségünk van a zöldségek ásványi anyag tartalmára és rostok bevitelére. A gyors hétvégi méregtelenítés során ajánlott másfél óránként folyadékot magunkhoz venni így az éhségérzet is jóval enyhébb lesz. Megéri a fáradtság, hiszen két nap alatt rengeteg méreganyagtól szabadulhatunk meg, ennek áldásos hatását pedig azonnal érezni fogjuk.

Léböjt kúra: csak néhány napra

A vízre és gyümölcslére sosem szabad úgy tekinteni, mint a fogyás vagy méregtelenítés kizárólagos eszközeire. Nincs azonban akadálya a léböjt kúrának abban az esetben, ha csak pár napra szól és a célunk nem az intenzív fogyás. Óvakodjunk viszont hosszú távú alkalmazásától ennek során ugyanis a ketózis állapota léphet fel. Ez azt jelenti, hogy a szervezet a szükséges energiát biztosító szénhidrát híján az elraktározott zsírt vagy más szöveteket kezd elégetni. Igaz ugyan, hogy súlyvesztés tapasztalható, de ennek komoly egészségügyi következményei lehetnek.

Ne feledjük: a helyesen megválasztott méregtelenítés nem okozhat semmiféle megvonási tünetet a szervezet számára. Éppen ellenkezőleg, olyan anyagok bevitelét biztosítja, amelyek nélkülözhetetlenek testünk egészséges működéséhez.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email