A tartós tétlenség művészete, avagy hogyan tesszük tönkre a szervezetünket

A tartós tétlenség művészete

Mit gondol, a „jogok” fogalma mennyire fontos szerepet tölt be a gondolkodásban? Ön él az egészséghez való jogával? Szeret független lenni, ámde a személyes függetlenség gondolata az egészséggel kapcsolatban valahogy háttérbe szorul. De miért? Amikor az ember egészségi állapota megromlik, elkezd ujjal mutogatni a világ felé, pedig jobban tenném ha a tükörbe nézne.


Dr. David B. Agus „ A betegségek kora lejárt” című könyvét olvasva született meg bennem az az elgondolás, hogy tanításai által segítek Önöknek utat mutatni, miként vegyék át az ellenőrzést az egészségük fölött. Miért hiszi azt, hogy van még ideje változtatni? Nem lenne okosabb megelőzni a bajt, mint kezelni? Senki sem azt várja el Öntől, hogy holnap reggeltől drasztikus változásokat tegyen az egészsége érdekében, de Önnek is akarnia kell az egészségét. A betegségek korának úgy látszik vége, ugyanis a legtöbb betegség kezelhető és megelőzhető.

Férfiakat érintő három fő betegség:

  1. prosztatarák
  2. tüdőrák
  3. vastagbélrák

Nőket érintő három fő betegség:

  1. emlőrák
  2. tüdőrák
  3. vastagbélrák

A prosztatarák egy úgynevezett prosztataspecifikus antigén vizsgálattal már korán kimutatható, a prosztatagyulladás már intő jel lehet, cselekedjen időben. A tüdőrák rendszeres CT-szűréssel időben felismerhető, a halálozás valószínűségét ez jóval kisebbé teszi. A vastagbélrákot kolonoszkópiás vizsgálattal végzik, amely során már az elrákosodás előtt kimutatható a polip. Az emlőrák és a méhnyakrák elkerülése érdekében érdemes évente elvégeztetni egy méhnyakrák szűrést, emlő ultrahangot, hogy elkerülhessük a végzetes következményeket. Az életmódváltás lényegében módos életre váltás. Ha van egészség, van remény! Ebből a cikkből ha csak egyet jegyez meg, az már óriási lépés az egészsége érdekében, éljen a megelőző orvoslással!

Egy csöppnyi gyógyulás

Első a valamit valamiért elv elfogadása! Igen, sajnos a tudatlanság félelmet szül, éppen ezért csak Önön múlik az egészsége. Ez idő és rengeteg energia! Sok információt kell ahhoz magába szívnia, hogy képes legyen az egészségét tudatosan megőrizni. Kezdjen el tüzetesen utána olvasni hogyan táplálkozzon egészségesen, hogyan előzze meg a betegségeket, miért fontos a mozgás, miért kellenek a vitaminok és a zöldségek a szervezetnek, hogyan teremtse meg a lelki békéjét. Ebben a csodálatos és modern világban interneten már szinte minden elérhető. Egy a célom, hogy segítsek Önnek utat mutatni abban, hogyan tartsa meg az egészségét. A vitalitas magazinunkban megjelent cikkeink olyan javaslatok, amelyek inkább életmód-algoritmusnak nevezhetőek, lényegesen megkönnyítik a választást a számtalan életmódbeli lehetőségek közül.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email