Teljes testtisztítás csak természetesen | Kinek ajánlott?

Teljes testtisztítás csak természetesen | Kinek ajánlott? 1

Ha még soha nem végeztünk el méregtelenítő kúrát, vagy a toxinok hatására megjelenő panaszokkal már nem tudunk mit kezdeni, a teljes testtisztítás lehet a megoldás a gondjainkra. Ehhez nem kell mást tennünk, mint rábízni magunkat a természetre.


Egészségi állapotunkat alapvetően befolyásolja a szervezetünkben felhalmozódó mérgek és salakanyagok mennyisége. Testünk ugyan folyamatosan üríti ezeket az anyagokat, azaz méregtelenít, azonban ezt csak egy bizonyos határig képes megtenni. Ez általában addig működik, amíg valóban egészségesen élünk. Minden nap mozgunk intenzíven legalább 30 percet, és nem eszünk adalékanyagokkal készült ételeket, valamint tartózkodunk a fehér liszttől, a fehér cukortól és az állati zsíroktól. Ha nem így teszünk, idővel annyi toxin és salakanyag halmozódik fel a szervezetünkben (különösen a vastagbélben), amivel a méregtelenítést végző szervek, külső segítség nélkül, már nem képesek megbirkózni.

Mikor van szükség a teljes testtisztításra?

Általában azt szokták mondani, hogy a biztonság kedvéért, ősszel és tavasszal végezzük el a teljes testtisztítást, ami természetesen ebben az esetben belsőleg értendő. Ősszel azért, hogy felkészítsük szervezetünket a nehezebb téli ételekre és a kevesebb mozgásra, ennek következményeit pedig a tavaszi kúrával tudjuk megszüntetni. Ezen kívül vannak intő jelek, amik arra utalnak, hogy túl sok a méreg és a letapadt salakanyag a testünkben. Amennyiben a következő tüneteket tapasztaljuk, mindenképpen gondoljunk a teljes testtisztítás elvégzésére:

  • gyakori fejfájás,
  • általános rossz közérzet,
  • visszatérő hasfájás,
  • alvászavarok,
  • ok nélküli fáradékonyság,
  • bőrproblémák,
  • depresszió, levertség,
  • emésztési zavarok,
  • töredezett haj és körmök,
  • gyulladások jelenléte.

Érdemes a fogyókúrát is összekötni a teljes testtisztítással, egészen pontosan a diéta előtt elvégezni. Ezzel ugyanis egyrészt máris csökkent a testsúlyunk néhány kilót, másrészt sokat javul az emésztésünk, így a tápanyagok hasznosulása is jobb lesz.

Méregtelenítés és béltisztítás

Ha eldöntöttük, hogy végigcsináljuk a teljes testtisztítást, a következő feladatunk az, hogy kiválasszuk a számunkra leginkább megfelelő módszert. Több lehetőség áll a rendelkezésünkre, hiszen ide tartozik többek között a léböjt, az alacsony kalóriás diéta, és általában a méregtelenítő és béltisztító kúrák. Utóbbi nagyon fontos, hiszen a teljes testtisztítás valójában a méregtelenítés és béltisztítás egyben. Általában a hagyományos kúrákkal az a baj, hogy vagy nem elég hatékonyak, vagy gyorsak ugyan, de túlzottan megterhelik a szervezetet. Gondoljunk csak az előbb említett léböjtre, esetleg az éhezésig fajuló koplalásra, vagy a szintén elterjedt hashajtózásra és beöntésekre. Éppen ezért, akkor járunk a legjobban, ha az erre a célra készített táplálékkiegészítők közül választunk. A kúra kizárólag természetes anyagokat tartalmazzon, feleljen meg a méregtelenítés és a béltisztítás követelményeinek is.

Törekedjünk a teljességre

De ne elégedjünk meg azzal, hogy a kúra megtisztítja a veséket, a májat, az epét és a vastagbelet a mérgektől. A teljes testtisztítás valóban legyen teljes, amibe a nyirokrendszer méregtelenítése is beletartozik. Ne feledjük, hogy a nyirokrendszer a szervezet fontos védelmi vonala, kiemelt szerepet kap a méreganyagok eltávolításában. Támogassuk a működését, a teljes testtisztító kúra során a nyirokrendszer megtisztításáról se feledkezzünk meg.

Pótoljuk a tápanyagokat

Amikor teljes testtisztítást végzünk, mindig gondoskodjunk a tápanyagok pótlásáról. Erre már csak azért is szükségünk van, mert a mérgek és salakanyagok miatt, az anyagcsere- és felszívódási folyamatok csorbulnak. Könnyen kialakulhatnak hiányállapotok, amiket mindenképpen meg kell szüntetni. Az igazán hatékony teljes testtisztítás erre is alkalmas, hiszen a kúra alatt gondoskodik a megfelelő tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok beviteléről.

Mikor eredményes a kúra?

Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, hiszen a kúra személyfüggő. Annyi azonban mindenképpen elvárható, hogy már a teljes testtisztítást alatt javuljon a közérzetünk, energikusabbnak, egészségesebbnek érezzük magunkat. Megszépül a bőrünk, kevesebb lesz a pattanásunk, fényesebb a hajunk és a körmünk. Javulnia kell az emésztésünknek, ha székrekedéssel vagy hasmenéssel küzdöttünk, a székletünk is normalizálódik.

Bélflóra és testtisztítás

Van még egy rendkívül jelentős hozadéka a helyesen elvégzett teljes testtisztításnak. Ez pedig nem más mint a sérült bélflóra helyreállítása, de legalábbis az egyensúlyközeli állapot elérése. A vastagbélben elhelyezkedő bélflóra jótékony, probiotikus baktériumai ugyanis éppen a káros salakanyagokban megbúvó paraziták és a lerakódó toxinok miatt nem képesek megfelelően szaporodni. Többek között ez az oka annak, hogy túlsúlyba kerülnek a káros mikroorganizmusok, ez pedig együtt jár az immunrendszer gyengülésével, és az emésztés hatékonyságának leromlásával. A teljes testtisztítás elősegíti a probiotikus baktériumok, más néven probiotikumok szaporodását, ezáltal támogatja a bélflóra egészséges működését.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email