WellDance: Fitnesz, ami megtáncoltat

WellDance: Fitnesz

A WellDance a legújabb edzési forma, amely ötvözi a klasszikus balett, jazz, Hip Hop és gym elemeket. Rajongói egyszerűen „táncoló fitnesz” néven emlegetik legnagyobb erénye, hogy egy átlagos WellDance edzés során akár 700 kalóriától is megszabadulhatunk.

 

Számos zenre végezhető fitnesz edzésforma létezik az Olaszországból elindult WellDance ezektől abban különbözik, hogy nem a leggyakrabban alkalmazott Latin-amerikai vagy karibi táncok alaplépéseire épül. Már csak ezért se hagyjuk magunkat becsapni az elnevezéstől, hiszen korántsem egy csoportosan végzett, békés táncról van szó. Mert bár a legdinamikusabb fitnesz órákkal vetekedő testedzés alatt ugyan rendelkezésre állnak kisebb pihenők ám a módszer lényege az, hogy a pörgő ritmusok és koreográfiák segítségével folyamatosan felgyorsult állapotban tartja szívverésünket így növelve a tüdő kapacitását. A bemelegítés mindig rythm and blues dallamokkal kezdődik, majd a klasszikus balett elemeivel folytatódik. Természetesen a gyakorlatok elvégzéséhez nem kell profi balettosnak lenni a tipikus alapállásokat bárki könnyen elsajátíthatja. Van persze különbség, hiszen a WellDance edzés közben a balett lépéseket nem zongora, hanem Hip-Hop zene kíséri – méghozzá feszes és gyors ritmusban.

A táncoló fitnesz órákon különféle, ugyanakkor mindig egyszerű koreográfiák kapnak szerepet a lényeg az, hogy egymás után többször végezzük el őket, egyre erősebb intenzitással. Minden egyes stíluselemnél változik a zene, ami több szempontból is segítségünkre lehet: Változatosabb, szórakoztatóbb lesz az edzés, így szinte észre sem vesszük, hogy elfáradunk. Ráadásul a beiktatott lassúbb számok alatt anélkül fújhatjuk ki magunkat, hogy leállnánk a mozgással.

 

Kinek ajánlott a WellDance?

Elsősorban azoknak, akik szeretnének súlyt veszíteni az egy órás WellDance edzés alatt átlagosan 500-700 kalóriától szabadulhatunk meg. Legalább ennyire fontos, hogy a balett és fitnesz elemeket egyaránt felvonultató különleges mozgásforma javítja az állóképességet és a tüdő kapacitását, valamint formába hozza az izomzatot, azaz segít egészségünk megőrzésében. És, ami a legfontosabb: Anélkül erősíti a szívet, hogy megterhelné, ezért minden korcsoport számára bátran ajánlható. A gyakorlatok könnyedén megtanulhatók és nem okoznak traumákat a szervezet számára. A WellDance lényege, hogy a fitnesz testedzés legyen szórakoztató, erősítse az önbizalmat, érzékiséggel és energiával töltsön fel, adjon erőt és tónust izmainknak, tegyen ruganyossá, valamint segítse a koordináció és a ritmusérzék fejlődését.

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email