Candida: amiről nem beszélünk szívesen. Női pletyi blog.

Candida: amiről nem beszélünk szívesen. Női pletyi blog. 1

Kellemetlen, netán kínos bizonyos témákról beszélnünk? Szégyenkezünk a tükörbe nézve, ahelyett, hogy cselekednénk. Hajlamosak vagyunk a szőnyeg alá söpörni néhány olyan problémát, amelyről azt gondoljuk az idő majd mindent megold. Tévedés. Nem az idő lesz az, ami segít, hanem Te, aki lépsz és teszel valamit az egészséged érdekében.


Egy betegség, melyről tudni kell beszélni. Egy betegség, mely hátterében igen sok probléma állhat. Egy betegség, mely a tested és a lelked egyaránt felemészti. Bizonyára sokan hallottatok már a Candida gombáról, viszont kevesen tudjátok milyen tüneteket produkál a betegség.

Összeszedtem néhány olyan szembetűnő tünetet, amelyek közül ha egyet is felismersz magadon, azonnal cselekedj.

·         előfordulhat viszketés, bőrkiütések, ekcéma, különböző bőrpanaszok

·         elég gyakori tünet a  szájszag, rossz lehelet

·         fehér folyás

·         esetleg éjszaka előforduló verejtékezés

·         folyamatos éhségérzetet is okozhat

·         netalántán diéta mellett, nem csökkenő súly értékek

·         továbbá krónikus hasmenés, vagy szorulás

·         illetve állandó fáradtságérzet

·         sőt még gyakori a felfázás, sűrűn előforduló hólyaghurut

Beszéljünk róla! Te rendelkezel valamely tünettel? Fordíts nagyfokú figyelmet ezekre, ha hosszabb ideig tapasztalod bármely tünetet, akkor mindenképp a Candida gombára kell gyanakodnod.

A Candida elszaporodásáért elsődlegesen mi magunk, az életmódunk tehető felelőssé, ennek tudatában a visszaszorításáért is magunk tehetünk a legtöbbet. A normális bélflóra egyensúlya nagyrészt a nem megfelelő táplálkozás miatt borul fel. Túl sok az édesség, az állati fehérje, a kalóriadús szénhidrátok bevitele, emellett kevés a  friss gyümölcs, zöldség, gabona fogyasztás. Emellett túl sok természetellenes táplálékfajtát, állományjavítót, színezőt és más adalékanyagot fogyasztunk, mely okozhat Candida gomba túlszaporodást. Ezek a kémiai anyagok idővel tönkreteszik emésztőrendszerünket, felborítják normális bélflóránkat, de a jó hír az, tehetünk ellene egy sikeres méregtelenítéssel.

Állandó stressz gyötör? Kevés a mozgás; illetve a gyógyszerek, a gyakran felesleges antibiotikumok szedése, valamint a különböző hormonkészítmények és szteroidok bevitele is okozhat Candida gomba túlszaporodást.

A kérdés jogos. Mi okozhatja a Candida gomba természetellenes elszaporodását?

A Candida terjedésében igen nagy szerepet játszik az antibiotikumos kezelések, melynek hatására, a természetes védekezőrendszerünk veszít az ellenálló képességéből. Az antibiotikumok olyan hatással vannak szervezetünkre, melynek következtében elpusztulnak a test egyéb jótékony baktériumai, így nem tudják megfékezni a Candida gomba túlszaporodását. Fontos megjegyeznem, a Candida esetében az antibiotikum nem száz százalékban felel a betegség kialakulásáért. Szeretnék kiemelni néhány égbekiáltó tényezőt, melyek befolyással vannak a Candida gomba elterjedésére. Túlzott hús fogyasztás, nagy mértékű mesterséges adalékanyaggal rendelkező ételek elkerülésére, hiszen ezek igencsak hatással vannak a Candida gomba elterjedésében.

Mit tehetsz a Candida gomba elszaporodása ellen? Ha már kialakult a candida a szervezetedben, akkor első lépcső a diáta beiktatása. A speciális diéta idején a következő történik a szervezetünkben: megvonjuk a szénhidrátot és a cukrot. Ennek segítségével visszaszoríthatjuk a Candida gomba elterjedését. A diéta mellett javasolnék egy méregtelenítő kúra elvégzését is,  a CLEAN INSIDE program segítségedre lehet a Candida gomba megfékezésében.

Csajok. Ne csak a körmünkre, hajunkra figyeljünk oda. Tudtátok, hogy a Candida gomba elsősorban a nőket támadja meg? Kellemetlen lehelet, viszkető érzés odalent, fehéres-sárgás folyás. Ismerős bármely tünet? Azt gondolom egyikőnk sem szeretne kínos pillanatokat megélni a párja előtt. Ne hagyd, hogy a Candida gomba legyen a kapcsolatod mumusa. Élj egészségesen. Törődj magaddal. Legyél egészséges kívül-belül.

Ács Hajnalka Beatrix

életmódváltás trainer

Facebook: Életmódváltás Ács Beatrix trainerrel

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email