Életmódváltás, a változás törvénye

Életmódváltás

A változás nem más, mint a természet szükségszerű törvénye. A választás minden percben adott, hogy megváltoztassuk önmagunkat és a körülményeinket, következtetésképpen a lépést megtehetjük önként, tudatos döntéssel, vagy külső tényezők hatására, azaz maga az élet gondoskodik a változásokról.


Van egy mondás, melyet szeretnék idézni: „Minden lehetséges annak, aki hisz”

Nagyon fontos tudnotok, nem az történik meg, amit akarunk, mert az akarat nem mindig párosul hittel. Éppen ezért, amit hiszünk, azt vonzunk magunk köré, ez a változás törvénye. Figyeljünk a legnagyobb ellenségekre, mint a kétség és aggodalom, ezért nagyon fontos, minden, amit magadban megfogalmazol és kívánsz az egyetlen esetben következik be, ha hiszel a beteljesedés eljövetelében, mely életmódváltással jár.

Kiárólag a változás a biztos. Az emberi társadalom örök belső igénye a biztonság. A rohanó világnak köszönhetően érdemes elgondolkodni, hogy a változások mit hoznak nekünk?

Az életmódváltás egy olyan változás törvény eredménye, mely tudatosságra épül. Mit jelent a tudatosság jelen esetben? Irányított folyamatot. Mindent összevetve a változás törvénye minden olyan egyén számára megvalósítható, akik önkontrollban jeleskednek.

Az életmódváltás egy olyan változás törvénnyel jár, mely igen erős kitartást, erőt, akaratot igényel, fizikailag-lelkileg egyaránt. A bíró jelen esetben nem egy ismeretlen személy, aki kimondja a végítélete. Saját magunk bírái leszünk, ami sokkal keményebb feladat, hiszen a veszély, miszerint „megszeghetjük” a döntésünket, egy olyasfajta érzéssel jár együtt, ami lehetővé teszi a döntésünk felülbírását. Ezért van az, hogy oly sok ember, akik elkezdenek edzeni, másképp táplálkozni, vagy netán gondolati síkon eltervezni egy munkahely váltást, kudarcba fulladnak, mert nincs meg a kellő kitartás.

Érdemes megjegyezni, a változás törvénye fokozatosan kivitelezhető feladat, ha hasonlatot szeretnék írni, akkor a drogot említeném meg. A drogról való leszokás sem egyik napról a másikra megy, szakemberek által felállított menetrend szerint, azaz a folyamatosság elvét követve segítik a beteget. Az életmódváltás tehát a rossz szokások jó szokássá alakításáról szól. A változás törvénye egyértelműen a szokások megváltoztatásában rejlik.

Tanácsaim:

1.     írd össze minden olyan rossz szokásod, amelyeken változtatni szeretnél

2.     készíts listát a prioritási sorrendet követve

3.     tűzd ki a céljaid a változás törvényének sikeres megvalósításához

Az életmódváltás a test, a lélek és a higiénia összetett kombinációja, ezáltal alapkövei ezek legyenek. Nagyon fontos, a változás törvényéhez, azaz a változáshoz elengedhetetlen a testi-lelki egyensúly. Először is próbáld meg szeretni magad. Bízz a képességeidben, hiszen te is okkal jöttél a világra. Meditációval próbálj önkontrollt gyakorolni, voltaképpen meg kell tanulnod pozitívan élni, gondolkodni. Haladj az úton, hidd el, minden a maga idején fog megtörténni. Napjainkban embertársaink azért tűnnek elesettnek, mert állandó félelemben, szorongásban, kapkodásban élnek. A változás törvénye boldogsághoz vezet, mely kitartást és szorgalmat, illetve  hitet kíván.

A változás törvénye tehát életmódváltás? Igen. Változás, ha édesanyukánk helyett magunk mossuk a szennyest. A változás jelen esetben életmódváltással jár, hiszen valószínűsíthető a felnőttéválás bekövetkezte. Érdemes megjegyezni, minden olyan cselekedet, mely változással jár, az egyben életmódváltás is. Fontos tudni, az életmódváltás nem csupán táplálkozás és sport együttes halmaza. A változás törvénye által generált tudatos változások mindenképp a személyiségünk fejlődését segíti.

Ács Beatrix

életmódváltás trainer

Facebook: Életmódváltás Ács Beatrix trainerrel

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email