Életmódváltásra ösztönzés, gyere és csatlakozz

Életmódváltásra ösztönzés

Az egészséges életmód tudatos döntések sorozata által elindítható folyamat, melyben több tényező is fontos szerepet játszik. Az egészséges életmód egy olyan életforma, amely első sorban a tenni vágyó egyének közkedvelt „hobbyja”. Mely lépéseket kell megtenned az életmódváltás érdekében?


Táplálkozás

„Az vagy, amit megeszel.” Szervezetünk funkcióit és egészségi állapotát a táplálkozással tudjuk befolyásolni. A táplálkozás célja a test egészségének megőrzése, éppen ezért igen fontos mit eszünk meg. Tulajdonképpen az egészséges táplálkozás a változatos ételek és italok megfelelő arányban, mennyiségben, illetve változatossággal történő rendszeres fogyasztása. Érdemes szem előtt tartanunk, hogy a  helyes táplálkozás által a betegségek kockázatát is minimálisra csökkenthetjük.

Víz

Az elegendő vízfogyasztással sokat segíthetünk szervezetünk egészséges működésében. Amennyiben a napi előírtt mennyiséget (2-2,5 l) nem tartjuk be, igen súlyos betegségeknek ágyazunk meg. Kiszáradás esetén székrekedés, azaz szorulás léphet fel, mely nem betegség, hanem testünk égbe kiáltó, figyelemfelkeltő tünete, mely házilag kezelhető egy béltisztitó kúra keretein belül.

  • Mindenképp kerüljük a magas cukortartalmú, szénsavas üdítőitalokat.
  • A kávé fogyasztása mértékkel fogyasztható, amennyiben nem adunk hozzá fehér cukrot.

Napfény

A napfény, mely mosolyt csal minden ember arcára. Ebből következik, hogy a napsugarak pozitív hatással vannak szervezetünkre. Gondoljunk csak bele, ha kimegyünk a napra, azonnal kivirulunk, ezáltal megváltozik a hangulatunk.

Miért fontos a hangulatingadozás tudatos kezelése?

A hangulatingadozás gyakorlatilag a jó és rossz közérzet váltakozása, ezzel csak egyetlen nagy probléma van, szervezetünket tudatosan terheljünk, mely előbb-utóbb stresszhez vezet. Az életmódváltással egyben tudnunk kell irányítani a hangulatunkat is. Találjuk meg a módját, gyakoroljunk önkontrollt, olvassunk, sportoljunk. Bizonyára kevesen tudjátok, hogy a stressz egyik kiváltó oka lehet a szervezetben felgyülemlett méreganyagok elraktározódása. Megfelelő méregtelenítéssel a stressztől is megszabadulhatunk.

Lelki egyensúly

Próbáld meg szeretni magad, bízz a képességeidben. A lélek állandó vívódása stresszel jár, ami egy körkörös forgás. Mit értünk ez alatt?

Amennyiben a lelkünk háborog, elégedetlenek vagyunk, ezzel különféle betegségeket idézünk elő, mint:

  • alvászavarok
  • gyomorfekély
  • szorulás / székrekedés
  • korai öregedés
  • meddőség
  • váltakozó kedélyállapot

Meg kell tanulni pozitívan élni, gondolkodni. Nem érdemes görcsösen élni, sem az élet bizonyos szakaszainak gyorsabb eljövetelét erőltetni, hiszen a maga idejében minden meg fog történni. „Csak hagynod kell, hogy minden történjen úgy, ahogy történnie kell. Nem kell a görcsösség, az csak mindent megöl úgy, ahogy a ragaszkodás is. Engedd el. A Sors rendez, sodor, leginkább embereket az életedbe anélkül, hogy azt kérned kellene. Hagyd, hogy tegye a dolgát, mert így még mindig okozhat meglepetéseket – és hidd el, imádni fogod.” –idézve Oravetcz Nóra szavait.

Mozgás valamely formája

Az emberi szervezet mozgás hiányában leépül. A rendszeresen végzett mozgás valamely formája jót tesz a testi-lelki egészségünknek. A mozgás szerveinkre gyakorolt hatása elősegíti a normális emésztést, illetve a mozgás által felszabaduló adrenalin egy olyan hormon, mely energiával látja el testünket. Az energia pedig elengedhetetlen az egészséges életmód fenntartásához. Az életmódváltás szerves része a mozgás valamely formája, így mindenkinek célszerű megtalálnia a számára megfelelő mozgásformát.

Életmódváltás trainer tanoncként szeretnék segíteni embertársaimon. Saját betegségeimből kilábalva, immáron egészségesen szeretném átadni a tudást, melyet sok-sok olvasással, tapasztalással szereztem. Több alkalommal feküdtem kés alá, mely során gerinc fixáción estem át. Mozgásom így korlátozódott. Súlyos étel allergiával évekig diétán éltem, emellett gyógyszerekkel szennyeztem szervezetem. A műtétek alkalmával szívbetegséget is diagnosztizáltak.

Mit tettem egészségem érdekében?

Számtalan cikket olvastam a méregtelenítés fontosságáról. Méregtelenítés hiányában ugyanis biztos talajt ágyazunk meg a rák és az érrendszeri betegségek kialakulásához. Figyelünk testünk jeleire, mint ízületi gyulladás, allergia, elhízás, bőrproblémák, fejfájás, fáradtság, emésztőrendszeri problémák, vagy akár az immunrendszer gyengülése. Valamely tünet esetén azonnal méregtelenítsünk, melyre a Clean Inside méregtelenítő kúrát javaslom.

Életmódváltásra ösztönzés, gyere és csatlakozz!

Gellért Andrással összefogva ingyenes, életmódváltásra ösztönző szabadtéri edzéseket szervezünk, amely egy kötetlen, vidám beszélgetéssel párosul. Heti néhány alkalommal a Margit szigeten találkozunk, ahol együtt, csapat munkában önsúllyal trx jellegű edzést végzünk. Pihenésképpen az egészséges életmódra való lépésekről beszélünk, a belsőnk tisztatáságól, ezzel érintve a táplálkozást, méregtelenítést, a testi-lelki harmóniát.

Gellért András 1984 óta a Magyar Rádió munkatársa. A Metró klubtól a Szigetig, valamint a Tér-Idő című műsorokban dolgozott. TV-s munkásságai közé sorolandó az ESTE, Objektív, Jelentés című műsorok. Felelős szerkesztője volt a Közelről című műsornak, melyet Vizy Dorottyával indított el.

A méregtelenítés szakértője a Natural Swiss által kifejlesztett Clean Inside termékcsalád. amelyről az igyenes szabadtéri edzéseken, összejöveteleken én fogok mesélni.

Gyere és csatlakozz!

Cikket írta: Ács Beatrix életmódváltás trainer

Facebook közszereplői oldal: Ács Beatrix életmódváltás trainer

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email