Petrezselymes ricinusolaj, nem a szádba a hajadra

Petrezselymes ricinusolaj

Szeretném a blogom egy kis történelemmel kezdeni. Bizonyára kevesen tudjátok, hogy a ricinusolajat az ókori Rómában úgy ismerték, mint Palma Christi, ami annyit tesz “Jézus keze”. A Journal of Medicine szerint a ricinus magjából már 4000 éve sajtolnak ki ricinusolajat, amelyet már az ókori egyiptomiak is felhasználták gyógyításra. A ricinusolaj gyógyászati felhasználására afrikai, indiai, kínai, perzsa, görög és római sírokban is találtak bizonyítékokat.


Immáron egy éve élek szoros kapcsolatban a ricinusolajjal. Történetem talán sokak számára ismerősen cseng majd, póthaj megszállottság, kemikáliák túlzott használata. Hosszú évekig éltem műhajjal a fejemen, a póthaj számtalan fajtáját kipróbálva. Elhittem mindent, amit láttam, hallottam. A szokásos mondatok lebegtek a szemeim előtt: “A póthaj nem káros. A póthajtól gyorsabban nő a haj.” A nagy változás akkor következett be, mikor egy póthaj le és újra feltételénél döbbenten vettem észre a hajam oly annyira papír vékony lett és ritka, hogy inkább néztem ki démonnak, mint modellnek. Elsírtam magam, majd ekkor kezdődött a kutatásom a ricinusolaj körül. Rengeteget olvastam mindenféle gyógyszerekről, hajszeszekről, de egyik sem hozott kívánt eredményt. Majd egy szép napon erőt vettem magamon, eldobtam a póthajat és elkezdtem a ricinusolaj házi tesztelését.

Hogyan sikerült mindez?

Bevallom az első két-három hónapban gyakran hordtam összefogva a hajam, de a kitartásom, a cél, mely szemem előtt lebegett, mindennél erősebb volt. A hit, a remény, hogy sikerülni fog, kellő energiát adott a kitartásomhoz.

Miért éppen a ricinusolaj?

Mert olcsó, tehát bárki számára megfizethető, mert 100%-ban természetes, így mindenféle kemikáliáktól mentes.

Hogyan használom?

A ricinusolaj hajnövesztő hatással bír, rendszeres használata pedig hihetetlenül selymessé, ezáltal könnyen fésülhetővé varázsolja a hajat. Rendkívül hatásos és megfizethető. A ricinusolaj kúrát heti 2-3 alkalommal használom, a hajnövekedést a második hónap után fogod látványosan tapasztalni. A hajad növesztése is olyan, mint a sport, időt, energiát és kitartást igényel. A tökéletességre törekedve én kizárólag Renokin® termékcsaládot használok, mert e kettő kombinálva hozta helyre a póthaj levétele után a hajam. Egy éve alkalmazom a ricinusolaj kúrát. Hajam hossza közel a kétszerese az egy évvel ezelőtti hosszhoz képest, megszűnt a töredezés, a hajszálak újra energiát kaptak, így visszanyerték vitalitásukat. 2 hónap nem nagy idő. Vágj bele te is. Mindegy, hogy van póthajad vagy sem, a hatás szemmel láthatóan garantált két hónap után. Minden fejben dől el. A hajnövekedés is irányítható, ha tudatoan  éled életed. A fejbőrödben lévő hajhagymák újra stimulálhatóak. A döntés a te kezedben van.

Mennyibe kerül egy üveg ricinusolaj?

Egy alkalomra felhasználandó mennyiség 250 forintba kerül, hetente 500 forintba, havonta 2000 forintba. Szeretném itt feltenni a kérdésem: Ki az, aki ismer olyan terméket, mely vegyszerektől mentes, biztosan hajnövesztő hatással bír, emellett a havi adag csak 2000 forintba kerül? Én tudom  választ: ricinusolaj.

Nem szokásom a kérkedés, de ex modellként elmondhatom, az életem egy részét a kifutón éltem, a hajam ápolása mindig központi kérdés volt, ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek ezt a házi praktikát.

Mit keverj a ricinusolajba?

  1. használhatod natúran felmelegítve
  2. kókusz olajjal keverve, felmelegítve
  3. extra szűz oliva olajjal keverve, felmelegítve
  4. házi mézzel keverve, felmelegítve

Mennyi ideig hagyd hatni?

Azt szoktam javasolni, mindaddig, amíg csak lehet. Én heti 3 alkalommal használom, egy teljes éjszakára a a hajamon hagyva, törölközőbe tekerve. Akinek ez kényelmetlen, használja esti órákban egy film nézés alatt. Minden apró lépés számít. Az életmódváltás a tudatos döntések sikerességén múlik.

Ács Beatrix

életmódváltás trainer

Facebook: Életmódváltás Ács Beatrix trainerrel

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email