Wellness otthon: lepjük meg magunkat vitamin turmixszal!

Wellness otthon: lepjük meg magunkat vitamin turmixszal! 1

Sokan szedünk télen vitamin komplexeket, és megnyugodva gondolunk arra, hogy mindent megtettünk immunrendszerünk erősítéséért. Néha azonban nem árt ezt a fajta egészségkoktélt friss, valódi és nem utolsó sorban finom vitaminturmixszal is kiegészíteni.

A legtöbben igyekszünk a téli időszakban is változatosan étkezni. Amennyire lehet, törekszünk arra, hogy zöldségeket és gyümölcsöket is vegyünk magunkhoz, és mindezt vitaminok szedésével is kiegészítjük egészségünk érdekében. A változatos és vitamindús táplálkozás nagyon fontos, főleg az immunrendszerünket megterhelő téli hónapok idején.A természetes tápanyagok ugyanis magasabb színvonalon pótolják szervezetünk hiányosságait.

 

Természetes immunrendszer támogatás

Azonban, ha fáradtabbnak érezzük magunkat, nagyobb rajtunk a nyomás, esetleg több beteg van a környezetünkben, érdemes természetes vitaminbombákat is „berobbantani” az étkezésünkbe, biztos, ami biztos alapon, ha el akarjuk kerülni az ágynak esést. Erre valók a vitaminturmixok, amelyekben a leghatékonyabb vitaminforrásokat elegyítjük össze és kínáljuk, egyetlen pohárban. A természetes vitamin turmixoknak számos receptje van, az összetételt a lehetőségeink és az ízlésünk egyaránt alakítja. Alapigazságnak tekinthető, hogy nem érdemes nagyon sok hozzávalót használni egyszerre, mert az ízük elveszik, a mennyiségük pedig annyira kicsi lesz az elegyben, hogy az adott összetevő által hozzáadott tápanyag-tartalom elsikkad. Általában négy-öt összetevővel dolgozunk, ezek lehetnek zöldségek, gyümölcsök, csírák, olajos magvak, levelek, és persze méz, tej vagy víz.

 

A vitaminturmixok fajtái

A vitaminturmixok lehetnek témakör-alapúak, vagy ízharmonizálók, persze a kettő nem zárja ki egymást, vagyis ha jól „főztünk”, a végeredmény mindkettőnek megfelelhet. Az előbbi kategória meghatározott helyeken támogatja meg az immunrendszerünket. Például vannak anyagcsere serkentő, C vitamin, karotin, vagy kék gyümölcs (antioxidáns) stb. koktélok, ezek a tematikus turmixok közé tartoznak. A déligyümölcs (banán, narancs, alma, répa, málna kombinálásából létrejövő) és a csokis-mogyorós-kókuszos ízvilágú turmixok pedig a változatos, de harmonizáló ízekkel rendelkezőek közé tartoznak.

Elkészítésénél ne feledkezzünk meg a zöld növényekről! Ezekből egyébként is túl keveset fogyasztunk, télen pedig még kevesebb lehetőség adódik rá, így legalább ilyenkor figyeljünk oda, hiszen óriási szüksége van ezekre az immunrendszernek. A különféle fűszernövények (menta, citromfű) kiválóak egy édes ízvilágú keverékbe, a pikáns vagy inkább zöldséges turmixokba szárzellert, snidlinget, petrezselymet, spenótot, zellerlevelet ajánlunk.

 

 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email