Mi is a szívbetegség valódi oka?

Mi is a szívbetegség valódi oka? 1

A szívbetegség kockázati tényezőivel kapcsolatban még ma is nagyon sok a tévhit. Leginkább a magas koleszterinszintet okoljuk a szívbetegségek kialakulásáért, annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt orvosok által készített tanulmányok bizonyatották, hogy a szívinfarktust elszenvedett emberek felének normál értéken volt a koleszterinszintje.

Emellett az is bebizonyosodott, hogy az alacsony koleszterinszint óriási kockázattal jár, alacsony koleszterinnszintnél kialakulhat rák, stroke, elmebetegség, májbetegség, vérszegénység, depresszió.

A koleszterin alapvető funkciója a szervezetünkben, hogy a szövetkárosodásokat a lehető leggyorsabban regenerálja. Amennyiben ezt nem tudja megfelelő időn belül teljesíteni, akkor megváltozhat egy-egy szerv működése, ami rendellenességek sorozatához vezethet.

Már ez is éppen elegendő ahhoz, hogy ne szorítsuk le tudatosan koleszterinszintünket, inkább törekedjünk az egyensúlyra. Szintén kutatások támasztják alá azt a tényt, hogy a szívinfarktus, és még emellett számos más betegség sokkal inkább gyulladás következménye. Előfordul, hogy egy-egy lokális gyulladás olyan mértékű, hogy nem okoz túl erőteljes panaszokat, sokan éppen ezért hajlamosak ezt figyelmen kívül hagyni, így rossz esetben szívinfarktust kaphatnak, akkor is, ha az egyén koleszterinszintje roppant alacsony, vagy éppen megfelelő.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email