Mi az optimális probiotikum ár? Mik azok a probiotikumok?

Mi az optimális probiotikum ár? Mik azok a probiotikumok? 1

A probiotikumok a bélrendszerben élő hasznos baktériumok, melyek jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Élettani szerepe miatt kulcsfontosságú a bélflóra egyensúlyának folyamatos szinten tartása, melyben a probiotikumok óriási szerepet játszanak.


A jótékony probiotikumok fontosságáról már az Ószövetségben is találunk forrásokat, Ábrahám hosszú életét a savanyított tejtermékek fogyasztása segítette elő. A probiotikumokat vizsgáló híres orosz biológus, Mecsnyikov, igen kiemelkedő elismerésben részesült, hiszen Nóbel-díjat kapott a Lactobacillusok kártékony baktériumokkal szembeni jótékony hatásának kutatási eredményeiért.

A probiotikum, mint jótékony baktérium forgalmi meghatározása

A WHO definíciója szerint a probiotikum olyan élő, ideális számban jelen levő mikroorganizmus, amely jótékony hatást gyakorol a gazdaszervezetre.

Mi okozhatja a bélflóra egyensúlyának feborulását?

A számtalan probléma közül kiemelve a leggyakrabban előfordulókat, amelyek a bélflóra egyensúlyának felborulásáért felelősek, ilyen lehet például a baktériumok és/vagy vírusok okozta hasmenés, a kúra szerű antibiotikum-kezelés, a nem megfelelő életmód, a rendszeres, vagy mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, az állandósult stressz, valamint az egészségtelen étkezés.

Milyen szempontok alapján határozható meg az optimális probiotikum ár?

A megfelelő probiotikum kiválasztása előtt érdemes a felmerült panaszok kialakulásának okait tanulmányozni. Mindezek ismeretében képet kaphatunk arról, hogy esetlegesen egy antibiotikumos kezelés, vagy vírusfertőzés, netán a nem megfelelő táplálkozás okozza a tüneteket. Jelen tényezők ismerete azért fontos, mert a problémákhoz igazodva ajánlott a probiotikumok megfelelő pótlása, például egy krónikus IBS (irritábilis bél szindróma) esetén hosszasabb probiotikum kúra ajánlott.

Kisbabáknak okvetlenül cseppeket javasolt adni, kisebb gyermekeknek rágótablettát, granulátumot, vagy ampullát, viszont serdülő gyermekeknek, illetve felnőtteknek a probiotikum kapszula javasolt.

Az optimális probiotikum árat a készítmény összetétele határozza meg. Érdemes szem előtt tartani, hogy nem mindig az olcsó a jó választás! Az optimális probiotikum ár nem a termék piaci értéke, hanem a készítmény összetevőinek hányada. Nagyon sok esetben a jó marketing reklámnak köszönhetően előtérbe kerülnek bizonyos készítmények, viszont a megfelelő probiotikum kiválasztása nem lehet ár függő, hiszen sokkal inkább fontosabb a készítmény baktériumtörzsének mennyisége, az egészségünk és a bélflóránk érdekében. Csak olyan terméket válasszunk, amelyen a baktériumtörzsek mennyisége, darabszáma, valamint fajtái fel vannak tételesen tüntetve.  A probiotikum kúra hatékonysága az összetételben rejlik.

Mi lehet a legjobb választás?

  • életképes baktériumfajokat tartalmaz
  • legalább 10 jótékony baktériumfajt tartalmaz
  • tejet nem tartalmaz.
  • csak bélben oldódik, így hatékonyan ellenáll a gyomorsavnak
  • legalább 8 milliárd jótékony baktériumot biztosít az emberi szervezet számára

A Swiss Probiotix készítmény mindezeknek megfelel. Végezzen kutatást Ön is. Hasonlítsa össze a termékeket. Meg fog lepődni, hogy sok esetben a tv-ben reklámozott termékek közel sem olyan hatékonyak, mint a kevésbé ismertek. Mi lehet ennek az oka? A cégek reklámra fordított költségetése minden cégnél eltérő.

A Swiss Probiotix mindezek mellett nem tartalmazza az alábbi összetevőket: búza, koffein, szója, kukorica, cukor, tojás, tej, tartósítószer, és színezék.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email