Probiotikum kúra gyerekeknek | Miért van szükség erre

Probiotikum kúra gyerekeknek | Miért van szükség erre  1

A gyermekek immunrendszere jóval gyengébb a felnőttekéhez képest. Korukból adódóan nem képesek még tudatosan odafigyelni a bevitt táplálék minőségére, mennyiségére. Sajnos egy szülő sem tud teljes kontrollt tartani gyermeke étkezése felett, hiszen sem az óvodában, sem az iskolában, sem a büfékben, vagy éppen a zsúrokon, de még a nagyinál sem biztos, hogy olyan ételt fog enni, ami az egészségét szolgálja.


A probiotikum kúra gyermekeknek azért fontos, mert számtalan betegséget meg lehet előzni a rendszeres pótlásával. Elkerülhetetlen, hogy a gyermek ne fertőződjön meg óvodás, vagy iskolás társaitól. A legtöbb esetben az ágyhoz kötött betegség csak antibiotikumok szedésével orvosolható. Igen ám, a gyógyszer valóban tünetmentessé teszi a gyermeket, de eközben nagymértékben sérül a bélflóra, amely a későbbiekben megannyi tünetet produkálhat. A probiotikum kúra az egészséges bélflóra helyreállításában játszik szerepet, illetve segíti a tökéletes emésztési folyamatokat. Az antibiotikumos kúra alatt erősen javasolt probiotikumokat is juttatni a szervezetbe, ezzel elkerülve az esetleges további bajt. A probiotikumok olyan jótékony baktériumok, amelyek amellett, hogy az emésztést segítik, illetve a bélflóra egyensúlyáért felelnek, segít a vitaminok termelődésében. A vitaminok felszívódása létfontosságú minden gyermek számára, hiszen a fejlődésüket szolgálj

Miért van szükség a probiotikum kúrára?

A legtöbb szülő nem is tudja, mennyire fontos a beteg, antibiotikumokon élő gyermek számára pótolni a probiotikumokat. Néhány orvos nem hívja fel erre a szülő figyelmét, de a rosszabbik eset, amikor a szülő ennek tudatában van, de nem tulajdonít különösebb jelentőséget a probiotikum kúra alkalmazásának. Az antibiotikumos gyógyszerek szedése után elkerülhetetlen a bélflóra károsodása, amely a későbbiekben akár súlyos emésztési zavarokat is eredményezhet, mint hasfájás, hasmenés, bélfal átszakadás, fekély. Ezek elkerülése érdekében mindenképp javasolt a probiotikum kúra megkezdése az antibiotikum kúrával egyidejűleg.

Pénz kidobás vagy egészség, Önnek mi a fontos?

Szerintem minden ember tisztában van a magyar fizetési kvótával. Éppen ezért minden szülő ott spórol, ahol tud. Vajon megéri nem törődni a gyógyszerek okozta mellékhatásokról?

Sajnos minden gyógyszernek lehet valamilyen mellékhatása. Az antibiotikumok tipikusan olyan készítmények, amelyek bár megszüntetik a betegséget, egyúttal károkat is okoznak a gyermek szervezetében. Tulajdonképp több lesz a káros baktérium, mint a jótékony, ennek következtében az immunrendszer s legyengül. A gyengeség pedig tárt karokkal várja az újabb betegségeket. A probiotikum kúra gyermekeknek mindenképp javasolt, már az antibiotikumos kezelések alatt. Abban az esetben, ha szeretnénk gyermekünket megóvni a betegségektől, akkor kúra szerűen mindenképp iktassuk be a probiotikumok pótlását.

Probiotikum megtalálható különféle savanyított tejtermékekben is, mint kefir, vagy joghurt, viszont, ha gyermekünk laktózérzékenység miatt nem fogyaszt semmilyen tejet tartalmazó terméket, esetleg vegán étkezésen van, akkor a probiotikumok pótlására a legjobb megoldás a Probiotix kapszula lehet, amelyről itt olvashat bővebben. Hazánkban nagyon gyakran használják az antibiotikumos kezeléseket gyermekeknél, amelyek néha indokolatlanok.

Milyen gyakori betegségek esetén javasolt kifejezetten a probiotikum kúra?

  • szalmonella okozta hasmenés
  • súlyos, véres, lázas hasmenés
  • középfülgyulladás
  • tüdőgyulladás
  • húgyúti fertőzés

Jelen tünetek hasmenést okoznak, amely kiszáradással, vízveszteséggel párosul. Az igen erős antibiotikumok mellé javasolt a probiotikum kúra alkalmazása, hogy a gyermek bélflórája ne roncsolódjon.

Szakirodalom forrás:

http://healthland.time.com/2010/11/29/study-some-benefits-of-probiotics-for-kids/

http://www.webmd.com/children/news/20101128/children-may-benefit-from-probiotics-prebiotics

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email