Probiotikum kúra, nemcsak felnőtteknek | Kiknek, és mikor segíthet?

Probiotikum kúra

Sajnos még mindig nagyon sokan nem fordítanak kellő figyelmet a betegség megelőzésére. A legtöbb ember akkor keresi a megoldást, ha egy probléma már jelen van. Probiotikum, de miért is kellhet ez nekünk?


Gondoljunk első körben a gyermekekre, az ő immunrendszerük sokkal gyengébb a felnőttekéhez képest. Ebből az következik, hogy jóval fogékonyabbak a fertőzésekre. Legyen szó óvodás, vagy iskolás gyermekről, szinte minden másodikat érint valamely időszakos megbetegedés. Amikor ezek legyengítik a szervezetet, antibiotikumokra lesz szükség. Az antibiotikumos kúrák bár megszűntetik a problémákat, egyben igen komoly károkat is okoznak. Sérül a bélflóra, hiszen az antibiotikumok hatására az emésztést segítő probiotikus baktériumtörzsek károsodnak. Sok esetben hasmenést, levertséget, szűnni nem akaró sírást okoz. A kellemetlen panaszok elkerülése érdekében ezért ajánlott a probiotikus készítmények szedése gyermekek esetén is. A probiotikum alkalmazása erősen ajánlott már az antibiotikumos kúra alatt. Az antibiotikumok, melyek erős gyógyszerek, és a probiotikumok, mint jótékony baktériumok szedése egy időben nem ajánlott. Mit jelent ez? Az antibiotikum és a probiotikum szervezetbe való jutása között teljen el 2 óra, hiszen az antibiotikumok képesek semlegesíteni a probiotikumok jótékony hatásait. Felnőtteknél szintén ajánlott antibiotikumos kúrák alatt és után pótolni a probiotikumokat. Ezt hívjuk probiotikum kúrának. Érdemes gondosan utána olvasni, hogy a hasmenés, a rossz közérzet, a puffadás szinte minden embert érintő probléma. A probiotikumok – jótékony baktériumok – olyan anyagokat termelnek, amelyek az emésztőszervrendszer egészségét szolgálják. Segítik megakadályozni a gombák elszaporodását. Itt megemlítendő az oly sokakat érintő Candida gomba elszaporodása is, mely ellen nagyon sokat tehetünk egy probiotikumos kúra alkalmazásával.

Milyen károkat okozhat az antibiotikum? Miért segíthet a probiotikum kúra?

A legyengült immunrendszer a sérült bélflóra miatt következik be. Ennek első tünete lehet a hasmenés. Sok esetben probiotikumok hiányában a rossz baktériumok telepednek meg, amelyek bélgyulladást is okozhatnak. Szélsőséges esetben a bélfal is átszakadhat, amelyet hashártyagyulladás követ. A probiotikum kúra alkalmazása igen fontos lenne minden ember számára, egészséges szervezetben élők számára is. A probiotikumok számos betegségtől képesek megóvni a szervezetünket. Ügyeljünk arra, hogy a probiotikumok pótlása ne csak túzoltás legyen, amikor már jelen van a baj. Az antibiotikumok szedése után mindenképp helyre kell állítani a bélflórát, hiszen óriási terhelésen megy keresztül az antibiotikumos kúrák alatt. A probiotikum kúra ebben nyújt segítséget.

A probiotikumok a vastagbélben élő hasznos baktériumok. Számos jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. A probiotikumok jelenléte segíti a bélflóra egyensúlyának fenntartását, ebből az követezik, ha folyamatosan pótoljuk a probiotikumokat, akkor megakadályozhatjuk a kártékony baktériumok elszaporodását. Amennyiben nincsenek bennünk kártékony baktériumok, akkor a betegségek is elkerülhetnek bennünket.  A probiotikumok mindemellett vitaminokat termelnek, segítik az ásványi anyagok hasznosulását.

Milyen gyakran érdemes alkalmazni a probiotikum kúrát?

A probiotikum kúra alkalmazása gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt fontos. Javasolt tavasszal elkezdeni egy kúrát, a téli hónapok után esetlegesen betegségek által legyengült, vagy gyógyszerszedések által károsult és megviselt bélflórát helyreállítani. A téli időszakban pedig megelőzés és immunerősítés céljából kifejezetten ajánlott a probiotikum kúra alkalmazása. A probiotikumok pótlására tökéletes megoldást nyújthat a Probiotix kapszula, amely a Natural Swiss egyik legkelendőbb terméke. Itt olvashat utána a Probiotix kapszula összetételéről, és jótékony hatásairól. A probiotikumok szedése tehát egész évben ajánlott, huzamosabb időn át alkalmazott bevitele nem okoz sem kellemetlenséget, sem mellékhatást. Probiotikumokban gazdag forrás lehet a savanyított tejtermék, mint a joghurt vagy a kefír, de ezek nem nyújtanak teljes körű segítséget a szervezetnek.

Probiotikum kúra allergia és ekcéma ellen

Probiotikumos kúra hosszútávú alkalmazásával csökkenthető a légúti fertőzések száma, és különösen fontos szerepet játszanak az allergiás betegségek megelőzésében és kezelésében. Nagyon gyors és látványos eredményt produkál a probiotikum folytonos szedése a szervezetre. Különösen az atópiás ekcéma kezelésére gyakorol kimagaslóan jótékony hatást.

Forrás:

Probiotic Therapy for IBS http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2886445/

Probiotics and Prebiotics http://patient.info/doctor/probiotics-and-prebiotics

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email