Probiotiokum pótlása szoptatás alatt | baba mama

Probiotiokum pótlása szoptatás alatt | baba mama 1

Dr. Alan Greene szakorvos, olyan híres média megjelenésekkel büszkélkedhet, mint a The New York Times, The Today Show, The Good Morning America.  Dr. Greene kimagaslóan támogatja a „probiotikumok pótlása a szoptatás alatt” projektet, hiszen sok vizsgálat kimutatta a probiotikumok előnyeit, amelyek a csecsemő egészséges immunrendszerét is szolgálják.


„Nemcsak az anyatejen keresztül juthat probiotikumokhoz a baba , hanem közvetlenül beadható a csecsemőknek is.” – nyilatkozta Dr. Alan Greene

Sajnos elkerülhetetlen, hogy akár a szoptatás alatt, akár a későbbiekben, a kismamák ne juttassanak méreganyagokat a szervezetükbe. A kártékony baktériumok bizony jelen vannak az étrendben, hiszen az adalékanyagok, vegyszerrel kezelt zöldségek-gyümölcsök, a szennyezett víz, mind-mind mérgeket hordoznak. Éppen ezért a probiotikum pótlása szoptatás alatt erősen ajánlott. A hasznos baktériumok nemcsak az immunrendszert erősítik a mama és a baba számára egyaránt, de bizonyos helyzetekben, mint például, amikor a babát antibiotikumokkal kezelik, a probiotikumok pótlása szoptatás alatt elengedhetetlen. A bélflóra egyensúlyának megtartása érdekében a jótékony baktériumok – probiotikumok – folyamatos szedése minden ember számára javasolt.

A probiotikum pótlása szoptatás alatt többféle úton történhet. A savanyított tejtermékek tartalmaznak probiotikumokat, ilyen a kefír, a joghurt, de érdemes tudni, hogy nem elegendő mennyisségben. A mai modern világban sajnos egyre több a laktózérzékeny, illetve azon emberek száma, akik étkezési szokásuk miatt nem fogyasztanak tejtermékeket. Probiotikum pótlásra ezek ismeretében a legjobb megoldás valamely kapszulás készítmény lehet.

Milyen a jó probiotikum készítmény?

  • olyan készítmény, amely az európai ember bélrendszerében leggyakrabban elõforduló 10 probiotikumot tartalmazza. (érdemes tudni, hogy a legtöbb készítményben 1–5 van)

  • 8 milliárdnyi jótékony, élő baktériumot biztosít a szervezet számára

A Swiss Probiotix olyan probiotikus készítmény, amely jelen feltételeknek megfelel. Természetes összetevőkből készül, nem génkezelt, és megfelel a vegetáriánus étrendnek.

A megfelelő probiotikum készítmény kiválasztására Dr. Alene Greene szakorvos is felhívja a figyelmünket. Nem attól lesz jó egy készítmény, hogy sokat látjuk a médiában, hanem attól, hogy megfelel az orvosilag elvárt és javasolt kritériumoknak. Erről a Dr. Greene hivatalos oldalán bővebben olvashat, amely itt érhető el. 

Dr. Alan Greene véleménye a probiotikumokról

„Az egészséges, változatos bélbaktériumok úgy tűnik képesek arra, hogy szervezetünket egészségesen tartsák. Ezért gyakran javasoljuk a probiotikum pótlását a szoptatás alatt.” -mondta Dr. Greene. 

A probiotikumok segítik az emésztést, erősítik az immunrendszert, ami azért különösen fontos, mert az immunrendszer normális funkcionálásával elkerülhető megannyi betegség. A probiotikumok továbbá segítik a vitaminok termelődését, ami létfontosságú minden baba egészséges fejlődése érdekében.

Forrás és szakfordítás:

http://www.drgreene.com/qa-articles/probiotics-for-breastfeeding-moms-and-babies/

http://www.probiotikum-prebiotikum.com/probiotikum-ar

http://www.drgreene.com/recommended-probiotics-for-kids/

 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email