Feng shui és a Negatív Energiák 2

Támadó – huzat energiák

Nagyon gyors energiafolyam, az ott lakók életére negatívan hat, energiaszintjüket csökkenti. A kínaiak úgy tartják, hogy “egyenes úton csak a gonosz szellemek közlekednek”. Pl.: gyorsforgalmú út a lakhelyünk előtt, vagy gyors folyású folyó azért kedvezőtlen, mert a chi kénytelen túl gyorsan áramlani és nem tud jó hatást kifejteni az ott lakókra. Védekezhetünk kerítéssel, növényekkel, fákkal az épület és az út, valamint a folyó között.

Hosszú folyosón lelassítható az energia áramlása, falra helyezett tükrökkel, képekkel, vagy a mennyezetről lelógatott lámpával, szélcsengővel, mobillal, kristálygolyóval, stb.

Ha az ajtóval szemben ajtó vagy ablak van, a huzat energia orvosolható függönnyel, szobanövénnyel.

Az egyenes utat a kertkaputól a ház bejáratáig kacskaringóssá tehetjük kerti lámpákkal, növényekkel, körforgalom létrehozásával (szökőkút, szobor), de a legjobb megoldás, ha kanyargós utat építünk.

Támadó energiát szül, ha a bejárattal szemben íróasztal, eladó vagy recepciós pult van, vagy ha egymással szemben helyezünk el két íróasztalt. Amennyiben nem tudjuk az asztalokat áthelyezni uralkodó pozícióba (hátunk mögött fal legyen és rálássunk a bejárati ajtóra úgy, hogy 45°-os szögnél kevesebbet kelljen fordulni), akkor a megoldás, hogy a támadó energia útjába teszünk valamit, pl.: növényt, szökőkutat, akváriumot, paravánt, stb.

Ez a felgyorsult energia konfliktust, állandó veszekedést szülhet az ott dolgozók között. A jó munkahelyi légkör és az akadálytalan munkavégzés érdekében érdemes a feng shui alapelveket figyelembe venni.

Vágóenergia, mérgező nyíl

Olyan negatív hatású erőáramlatokat nevezünk mérgező nyílnak, melyet éles sarkok hoznak létre (pl.: asztal sarka, szekrény éle, tetők éles sarka, kiugró oszlopok és sarkok, mennyezeti gerendák, villanyoszlopok, tornyok, parabola antennák, üres zászlórúd, lombhullató fák, stb.).

Az anyag a szélek felé besűrűsödik, két energia összegéből eredő vektor a vágóenergia.

Gyengítőleg hat, energiaszintet csökkent és megbetegíti azt, aki felé irányul.

A babonák is a feng shuin alapszanak, pl.: aki az asztal sarkán ül, nem megy férjhez, a tár-saságból kitaszítottnak érzi magát.

Ne együnk, ne dolgozzunk, és ne aludjunk ott, ahol gerendázottság van a fejünk felett.

Ha az ágyunkat hosszában szeli át a gerenda, elválaszthatja a házaspárokat, a keresztgerenda fejfájást, illetve gerincproblémákat okozhat.

Pénztárgép feletti gerenda tönkreteheti a vállalkozást, kevés pénz kerül a pénztárgépbe.

Orvosolni lehet a vágóenergiát, pl.:

  • az éles szélű asztalra terítőt teszünk, vagy lekerekítjük

  • szekrény éle esetén futónövénnyel, textilkendővel, csengősorral, kristálygolyó, mobil, vagy szélcsengő belógatásával, illetve az élek lekerekítésével

  • mennyezeti gerendára felfuttatott növénnyel, textillel, halászhálóval

  • zászlórúd esetén zöld övezettel és zászlóval

  • bejárati ajtóra helyezett domború, vagy homorú bágua tükörrel a mérgező nyíllal szemben

  • parabola antennával szemben függöny, növény, ablakkép, kristálygolyó elhelyezésével, stb.

Az egyén energiamezejét ért negatív hatások nemcsak felnőtt korban jelentkezhetnek, hanem a meglévő normális genetikai program változását is eredményezhetik.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email