Dr. Szabó Peterné Erzsébet

1939 október 25-én születtem Balatonbogláron. Gimnáziumi tanulmányaimat 1958-ban Budapesten a Fáy András gimnáziumban végeztem. Szakterületem az egészséges életmód, gyógyélelmezés, diéta, konyhatechnika, felvilágosítás, tanácsadás. Tanácsadást tartottam iskolában, rehabilitációs betegeknek, bárhol ahol felkértek. Célom mindig a segítés, az egészséges életmód megismertetése.

Szakértő profiljának és cikkeinek megtetkintése »

Gergely Noémi

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem diplomát dietetikából. Kiemelkedően fontos számomra az egészséges életmód, és ennek képviselete minél szélesebb társadalmi rétegben. Hatékony segítséget nyújtok a komplex betegségekkel küzdőknek, a stresszes életet élőknek és a sportolóknak egyaránt. Szívesen foglalkozom gyerekekkel is, náluk elsősorban a preventív, egészséges életmódra nevelő foglalkozásokat, előadásokat tartam rendkívül fontosnak. Nagy szeretettel és hatékonysággal segítem a túlsúly problémával küzdőket is, az életmódváltásuk során végig „útitársuk” maradok.

Célom, hogy segítsek az embereknek a számukra megfelelő életmód, étrend kialakításában. Várom azok jelentkezését, akik eldöntötték, hogy változtatnak eddigi életmódjukon, de érzik, hogy szakemberrel együtt könnyebben érhetik el a kitűzött célt.

Szakértő profiljának és cikkeinek megtetkintése »

Koprivanecz Magdolna

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen végeztem. 1993-ban főiskolai oklevelet, majd 2013-ban egyetemi végzettséget szereztem. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen Központi Dietetikai Szolgálatának vezető dietetikusaként tevékenykedem.

Meggyőződésem, hogy a betegségek megelőzése kiemelkedően fontos életünk során. Az egészségtudat kialakítása egy élethosszig tartó folyamat, változtatni sosem késő! Szakmai érdeklődésem és kompetenciám elsősorban a következő terülket érintik:

egészséges táplálkozás

testkontroll és életmód változtatás

már kialakult betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint stb.) esetén étrendi tanácsok

Ha szeretnél többet megtudni ezekről a témákról, segítek a gyakorlati kivitelezésben.

Szakértő profiljának és cikkeinek megtetkintése »

Napoli Elisa

Napoli Elisa vagyok, hosszú ideje foglalkozom fitoterápiával, valamint trénerként, életmód és étrend tanácsadással. Szakirányú tanulmányaimat illetően, felsőfokú végzettséget szereztem a római Accademia Nazionale Comunicazione e Immagine (ANCI) akadémián, valamint hallgatója voltam az Accademai delle Erboristiche gyógynövény akadémiának, és a NUTRIFOR – Nutrizione umana e alimentazione képzésnek. Jelenleg pszichológiai tanulmányokat folytatok a római Sapienza Università di Roma egyetemen.

Érdeklődési területem az integratív gyógyászat, a gyógynövények és az életmód tanácsadás. Fontosnak tartom a megelőzést, hiszen az egészség megőrzése a legjobb „fegyver” a betegségek elleni harcban. Mindemellett arra törekszem, hogy bemutassam azokat a gyógyulási irányokat, amelyek kiegészítői lehetnek a modern (klinikai) orvoslásnak.

Szakértő profiljának és cikkeinek megtetkintése »

Petrás Gabriella

Petrás Gabriella vagyok,  a szórakoztató írás és az egészséges életmód elkötelezett híve. Az írás szeretetét az anyatejjel együtt szívtam magamba, majd Magyarország legnagyobb kiadójánál, neves, a szakma által elismert újságíróktól leshettem el a szakma csínját-bínját.

A szakmailag megalapozott, hiteles információkat épp úgy fontosnak tartom, mint a minőségi, nyomokban humort is tartalmazó, olvasmányos írást. Hiszem, hogy a testi-lelki-mentális egészség hármasa nélkülözhetetlen a boldog és teljes élethez, amelyben az orvostudományon kívül a természetes gyógymódok és az önismeret fejlesztése is nagyon sokat segíthet.

Cikkeim a Natural Swiss blogján, a Vitalitás Magazinban, valamint online női magazinokban és nyomtatott életmód kiadványokban jelennek meg.

Szakértő profiljának és cikkeinek megtetkintése »

Szarka Anita

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem diplomát dietetikából. Jelenleg a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ gasztroenterológiai osztályán dolgozom, ahol komoly szakmai tapasztalatra teszek szert, valamint a sebészeti, diabetológiai, reumatológiai osztályokon is tevékenykedem. Emellett a járóbeteg szakellátás keretein belül színes betegcsoporttal dolgozom, ahol a dietoterápia széles palettáját alkalmazom.

Munkám és egyben hobbim is a dietetika. A megfelelő táplálkozásnak nagyon nagy szerepe van az egészségmegőrzésben és számos betegség kezelésében. Célom, hogy segítsek az embereknek a számukra megfelelő étrend kialakításában. Ez fontos a betegségek megelőzésében, a kilók elleni harcban és nagy szerepe van a már kialakult betegségek leküzdésében, a kezelések támogatásában.

Szakértő profiljának és cikkeinek megtetkintése »