Szuperélelmiszerek mindenkinek | Ezért jó választás a DrNatura Supergreens

Szuperélelmiszerek mindenkinek | Ezért jó választás a DrNatura Supergreens 1

Azokat az élelmiszereket, amelyek nagy dózisban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és más tápanyagokat, szuperélelmiszereknek (angolul superfood) nevezzük. Ide tartoznak a DrNatura Supergreens táplálékkiegészítők, amelyek a tápanyagokat koncentráltan tartalmazó, és számos módon felhasználható, teljes értékű szuperételek.


Ha megfelelően étkezünk, máris sokat tettünk azért, hogy elkerüljenek a betegségek, hosszú és aktív életet éjünk. Az egészséges étrend alapvető feltétele, hogy tartalmazza azokat a tápanyagokat, amelyek nélkül szervezetünk nem képes az optimális működésre. Kiváló példa erre a mediterrán diéta – ebben szinte kizárólag szuperélelmiszerek kapnak helyet -, ami talán a legközelebb áll az ideális táplálkozáshoz.

Mint minden más diéta esetében, itt is van azonban néhány bökkenő: ha nem a mediterrán égövön élünk, eleve nehezebben juthatunk hozzá a szükséges alapanyagokhoz, másrészt sok esetben ezekből naponta akkora mennyiséget kellene fogyasztanunk, ami egyszerűen kivitelezhetetlen. Arról már nem is beszélve, hogy ezen ételek közül korántsem szerepel mindegyik a legnépszerűbb táplálékok listáján, gondoljunk akár az algákra vagy a kelkáposztára.

Mik azok a szuperélelmiszerek?

A fentiekből már kiderült, hogy akkor táplálkozunk helyesen, ha a kívánt szinten tartjuk szervezetünk tápanyagszintjét. Ezt legegyszerűbben a szuperélelmiszerek összehangolt fogyasztásával érhetjük el. Szuperélelmiszernek (angolul superfood, szuperétel) nevezzük azokat a természetes élelmiszereket, amelyek kiugróan nagy mennyiségben és változatosságban tartalmaznak tápanyagokat: vitaminokat, nyomelemeket, esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat, aminosavakat, enzimeket, ásványi anyagokat stb. Ennek köszönhető, hogy hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, és egyes egészségügyi panaszok megszüntetéséhez, csökkentik az elhízás kockázatát, segíthetik a méregtelenítést, biztosítják a szellemi és fizikai jóllétünket.

A legtöbb szuperélelmiszer a nyers, zöldlevelű zöldségek, hüvelyesek, piros gyümölcsök és gombák közül kerül ki, de ide tartoznak egyes teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, fűszerek is. Különösen gazdag a legfontosabb tápanyagokban az Aloe vera, az acai bogyó, a shiitake gomba, a spirulina és a chlorella alga, a maqui bogyó, a maca gyökér, az árpafű, a búzafű, a chia mag, a spárga, a lenmag, az avokádó, a gránátalma, a goji, a cékla, a kimchi, a szójabab (natto), illetve a spenót.

Segít a DrNatura Supergreens

Szuperélelmiszerekhez tehát nem mindig tudunk hozzájutni, és az is lehet, hogy nem szeretnénk annyit enni belőlük, amennyire valóban szükség lenne. Ilyenkor tesznek jó szolgálatot a DrNatura Supergreens prémium minőségű táplálékkiegészítői, melyek a szuperélelmiszerek valamennyi jótékony összetevőjét tartalmazzák, ráadásul koncentrált formában. Ez azt jelenti, hogy egy-két kiskanálnyi őrleménnyel vagy kivonattal ugyanazt a hatást érhetjük el, mint akár több tányér nyers szuperétellel. A DrNatura Supergreens termékek további előnye, hogy többféle módon fogyaszthatók, alkalmazásukhoz nincs szükség semmilyen konyhai ismeretre.

A DrNatura Supergreens termékek jellemzői:

  • prémium minőség;
  • szuperélelmiszerek;
  • válogatott, természetes alapanyagok;
  • koncentrált és kimagasló tápanyagtartalom;
  • egyszerű felhasználás.

Valamennyi DrNatura Supergreens teljes értékű szuperélelmiszer, tökéletesen helyettesítik a készítésükkor felhasznált nyers szuperételeket.

(Cikkünk a DrNatura Supergreens támogatásával készült.)

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email