Egészséges táplálkozás petíció az USA-ban |Bajban a KFC?

Egészséges táplálkozás petíció az USA-ban |Bajban a KFC? 1

Amerika végre kinyitotta a szemét? Vajon miért lett hirtelen ennyire fontos az egészséges táplálkozás USA számára? A Kentucky Fried Chicken ( KFC ) cég tulajdonosa új kihívással kell, hogy szembenézzen. USA petíciót indított a KFC ellen, hogy hagyják abba azon baromfik felhasználást, amelyek antibiotikumok segítségével növekednek.


350.000 ember írta alá az amerikai fogyasztó csoportok közös petícióját, amelyben arra szólítják fel a KFC étteremláncot üzemeltető cégeket, hogy soha többé ne szolgáljanak fel antibiotikummal kezelt csirkéket, és kövessék az egészséges táplálkozás elvét. A KFC szóvivője szerint a cég már korábban is nyilvánosan ígéretet tett arra, hogy 2017-ig csökkentik az antibiotikummal kezelt baromfik számát – írja a BBC NEWS. A KFC láncot kritizáló fogyasztóvédelmi szövetségek szerint ettől függetlenül még mindig rutinszerűen vesznek olyan üzemektől csirkét, akikről biztosan tudni lehet, hogy antibiotikumot adnak a csirkéknek. A KFC étteremláncot is tulajdonló Yum többi éttermei, a Taco Bell, valamint a Pizza Hut is azt tervezi, hogy 2017 elejére csökkentik az antibiotikummal kezelt csirkék számát. Amerika végre az egészséges táplálkozásról lesz híres? A KFC szóvivője nyilvános beszédében azt mondta, a cég mérlegelni fogja, hogyan érje el a beszállítóknál, hogy az amerikai élelmiszerbiztonsági előírásoknál jóval szigorúbb szabályokat érvényesítsenek az működésük során.

Az antibiotikumok veszélyei

Orvosok és biológusok szerint azért nagyon veszélyes az antibiotikumok ilyen mértékű használata a haszonállatok esetében, mert olyan súlyos betegségek alakulnak ki az emberi szervezetben ennek hatására, amely betegségek nem gyógyíthatóak, hiszen ezek már sokkal ellenállóbbak az antibiotikumokkal szemben. Tavaly ilyen betegségek miatt több, mint 23 ezer amerikai halt meg, az étteremláncok elterjedése igen nagy globális egészségügyi kockázatot is jelent. Úgy néz ki, hogy a Mc Donald’s egy lépéssel előrébb jár, és a cég számára az egészséges táplálkozás került előtérbe, ugyanis múlt héten a McDonald’s tulajdonosa bejelentette, hogy USA-ban és Kanadában soha többé nem árulnak antibiotikummal kezelt csirkét.

Forrás: http://www.bbc.com/news/business-37038166

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email