Almaecet felhasználása, a gyógyító elixír

Almaecet felhasználása

Mindazok, akik komolyabban foglalkoznak az egészséges életmóddal és táplálkozással, azok már az almaecet felhasználásával gyógyítják magukat. Segít például az emésztés megkönnyítésében, a vércukorszint normalizálásában, valamint a bőr feszességének megőrzésében. Az almaecet felhasználása már az ókorban csodaszernek számított, főként a nők fürdésre használt szépségünk megóvása érdekében.


Az almaecet felhasználásával javítható az anyagcsere, rendszeres fogyasztásával serkenti az emésztést, tökéletesen aktíválja a szív és veseműküdést, megszépíti a bőrt. Képes gyorsítani a zsírok lebontását, ezzel segítve a fogyást. Napi rendszerességgel, 2X2 dl vízben feloldott almaecet megszűnteti a fáradékonyságot, csökken a magas vérnyomás, minimalizálható a szédülés, normalizálódik a vérkeringés. Sok nő viszont nem a jelen említett jótékony hatások miatt kedveli az almaecet felhasználását a mindennapokban, hanem sokkal inkább az idő előtti öregedési tünetek csökkentésére használják fel.

Az egészségtelen táplálkozás és a rossz minőségű ételek mind leterhelik a szervezetet és a bélrendszert, amely idővel lelassul, majd megkezdődik a méreg és salakanyagok lerakódása a bélfalon. A bélsár számtalan káros baktériumnak ad otthont, így indul el a mérgezési folyamat, amely az egész szervezetre kihat. Az almaecet segít a méregtelenítésben, napi fogyasztásával a széklet könnyebb lesz, a kellemetlen szag is eltűnik, a puffadás enyhítését is szolgálja. Azt viszont érdemes tudni, hogy a felgyülemlett mérgeket ajánlatos először kitakarítani magunkból egy béltisztító kúra segítségével, hiszen a szemétdomb, ami akaratlanul is csak egyre nagyobb és nagyobb lesz a szervezetben, igazán csak egy kúra segítségével orvosolható. Az almaecet valóban enyhíti az emésztési problémákat, de ahogy vitamint sem eszünk egészségtelen ételekkel együtt, mert csak építenénk a szemétdombot, úgy az almaecettől se várjunk el úgy tökéletes hatást, hogy fogyasztásának megkezdése előtt nem végzünk teljes körű béltisztítást.

Ha az esti vacsora mindig késői időpontban kerül elfogyasztásra, mindemellett zsíros és nehéz az étel, akkor előbb vagy utóbb megannyi bélbetegség fogja kínozni. Ezért fontos rostos ételt, gyümölcsöt és zöldséget enni, ezek mellé fogyasszuk az almaecetet. Az almaecet felhasználása nem csak a fejfájásra vagy a savas gyomor kezelésére jelent megoldást, hanem a köszvény és az ízületi gyulladás gyógyításában is sokat segít. Az almaecet és a méz kombinációja megszüntetheti az ízületi fájdalmakat, a méz gyulladáscsökkentő hatással bír, az almaecet savassága segít a fájdalmak enyhítésében.

Forrás és szakfordítás:

http://www.rd.com/health/wellness/apple-cider-vinegar-benefits/

http://www.webmd.com/diet/obesity/apple-cider-vinegar-and-health

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email