Influenza kezelése oltás nélkül

Influenza kezelése oltás nélkül 1

 Minden évben eljön az az időszak, amikor a média és a hatóságok elkezdik felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy hamarosan támad az influenza, és most még érdemes a fertőzés ellen beoltatni magunkat. Milyen természetgyógyászati alternatívák léteznek a megelőzésre az oltás mellett?

 

 Ha időben felkészítjük az immunrendszerünket, hogy ellenálljon a fertőzéseknek, majd folyamatosan erősítjük az ellenállóképességünket, egészen a hideg időjárás végéig, jó eséllyel „megúszhatjuk” az influenza súlyos tüneteit. Ha mégsem sikerül elkerülni a fertőzéseket, válogassunk a természetgyógyászat eszközei közül és természetes antibiotikus, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő szerekkel kezeljük a tüneteinket!

 

Immunerősítők

  A betegségek megelőzésére, az immunrendszerünk „feltuningolására” olyan, a természetgyógyászat képviselői által ajánlott szereket érdemes szedni, amelyek komplex módon tartalmazzák a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és más tápanyagokat.

 

 Ilyen megelőző szer lehet  a propolisz,vagy más néven méhszurok amelyet a méhek készítenek, azzal a céllal, hogy a kaptárat megóvják a külső fertőzésektől, a betolakodó mikrobáktól. Különféle fák gyantáját, virágport, illóolajokat és a méhek nyálából származó adalékanyagokat tartalmaz. Rengeteg ásványi anyag, vitamin, aminosav és enzim forrása ez számunkra, amelyet általában alkoholos tinktúra formájában fogyaszthatunk.

 

Természetes antibiotikumok

 Egyre többet hallunk a természetgyógyászat alkalmazóitól a foghagyma áldásos hatásairól. Természetes antibiotikumként és antioxidánsként segít legyőzni a vírusos és bakteriális fertőzéseket, miközben vitaminjaival (B és C) és ásványi anyagaival támogatja a szervezetünket a kórokozókkal szembeni harcban. A legszélesebb hatóanyag-spektrumú természetes antibiotikum, amelyre a szervezetünk nem alakít ki rezisztenciát, így bátran szedhető bármikor, segíteni fog.

 

 A méz igen erős gyulladáscsökkentő hatásával, baktériumellenes vonásával kaphat helyet az infuenza elleni szerek felsorolásában, természetes antibiotikumaira nem válik rezisztenssé a szervezet. Hasonlóan kiváló természetgyógyászati szer a torma, a gyömbér és mustár is.

 

 Az influenza elkerülésére, fertőzések megelőzéseképpen építsük be ezeket a mindennapi étrendünkbe, de ha a betegség elhatalmasodna rajtunk, kúraszerű alkalmazásukkal gyógyíthatjuk is magunkat. A megelőzés nagyon egyszerűen összeállítható és hatékony szere a mézes fokhagyma, amelynek elkészítéséhez egész gerezd megpucolt fokhagymát üvegbe helyezünk, felöntjük mézzel, majd naponta néhány evőkanállal (két-három gerezd) fogyasztunk belőle.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email