Ősz haj ellen: működő praktikák

Ősz haj ellen: működő praktikák 1

Az őszülő haj egy természetes folyamat, amely a korral együtt jár. Ez egy normális biológiai jelenség, ugyanis az öregedés elkerülhetetlen. Manapság, a felgyorsult világnak köszönhetően sok középkorú ember, de még tizenéves is tapasztalja az őszülést. Mit lehet tenni az ősz haj ellen?


Az őszülő haj előfordulása a 40 év alattiak körében egyre gyorsabban növekszik, éppen ezért került előtérbe a probléma gyökereinek felkutatása. Az egészségügyi szakemberek azt mondják, hogy az idő előtti őszülés legfőbb oka az alultápláltság, vagyis a táplálkozási hiányosságok, pajzsmirigy problémák, hormonháztartás felborulása, genetikai rendellenességek, kemoterápia, valamint sugárkezelés. De van itt egy sokak számára megdöbbentő felfedezés is. Hölgyeim: a hajszárítók, a hajvasalók rendszeres használata, valamint a tömény hajfestékek elősegítik az idő előtti őszülést.

Van megoldás az őszülés ellen?

A kereskedelmi forgalomban lévő hajápoló termékek helyett, amelyek tele vannak káros vegyi anyagokkal és óriási mértékben károsíthatják a hajat, inkább próbálja ki a következő hazai jogorvoslatokat:

Ősz haj ellen házilag sokat segíthet a kókuszolaj és citromlé keveréke. Hogyan?

A kókuszolaj erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és nagy mennyiségben tartalmaz laurinsavat. Ezek a közepes láncú zsírsavak erősítik a hajat, és hozzájárulnak a haj növekedéséhez. A kókuszolaj rendszeres használatával – fehérje állományt serkenti –  a sérült haj újra szép és ép lesz. Továbbá, magas antioxidáns tartalma segíti az őszülő hajszálak hajhagymáit ellátni vitaminokkal, így az őszülés visszafordítható. Alkalmazza heti néhány alkalommal a kókuszolaj és a nagy mennyiségű C-vitamin tartalmú citrom levét balzsamként az őszülő hajára. Az eredmény már egy hónap után szemmel látható lesz.

  • 1/ 2 liter 100%-ban természetes kókuszolaj
  • 3 evőkanál citrom leve

Házi praktika ősz haj ellen:

A kókuszolajból és citromléből készült masszát oszlassa el a haj teljes hosszán, hagyja hajkoronáján legalább egy órán át, majd meleg vízzel mossa le. Használjon természetes samponokat, igyon sok folyadékot, és figyeljen oda, hogy vitaminokban gazdagon táplálkozzon.

Forrás: http://movingtoorganic.com/coconut-oil-lemon-mixture-gray-hair/

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email