Végtaggyengeség, begyulladt pattanások – Egy vegán blogger története

Végtaggyengeség

„Az én bőröm 21 éves koromig tiszta volt, majd előjöttek a pattanások”-írja Lucie McAdams, a népszerű „The Glow Within” vegán blog alapítója. Bőre egyre csúnyább lett, pattanásai begyulladtak, az elváltozásokat kimerültség, szinte állandósult neuropátiás fájdalmak, valamint végtaggyengeségek és paraesthesia – bizsergés idegkárosodás miatt – kísérték.


A bőrgyógyász hormonális problémaként kezelte a tüneteket, javasolta a stressz mellőzését, amelyben Mc Adams egyet is értett.  Az orvos szerint a gyulladással járó pattanásos bőr hátterében többnyire szorongás, étkezési rendellenesség és stressz áll. McAdams rengeteg időt töltött el az alternatív kezelések felkutatására, megpróbált mindent. Különféle antibiotikumos kezeléseken esett át, de egyik sem működött.  Bélflórája a kezelések következtében sérült,  számtalan emésztési problémákkal küszködve kereste a megoldást. Kezdte elfogadni, hogy ilyen a bőre, és nem tehet semmit. Ezt követően, a sok sikertelen próbálkozás után diétás étrendet vezetett be az életébe. Első lépésként a napi 12 csésze kávét kevesebb mennyiségre csökkentette, elhagyta  a boci tej fogyasztását.

A pattanásnak három súlyossági fokozata ismert. Az enyhe forma többnyire pubertás korban jelentkezik, arcon és környékén. Az esetek többségében maguktól begyógyulnak. A második súlyossági fokozatban a pattanások erősebben gyulladtak, fájdalmas csomók észlelhetőek, esetenként hólyag is megjelenik. Itt a hegesedés nagyobb valószínűséggel következik be. A harmadik, legsúlyosabb  fokozatban, puhatapintású, fájdalmas csomók keletkeznek, erősen gyulladásos környezet kíséretében.  A pattanásokból genny tör a felszínre. Alkalmanként lázzal párosul a pattanások jelenléte.

Luice, amikor először hallott a veganizmusról, azt gondolta, hogy ez az étkezési szokás toxin túlterhelést okoz, amely túlsavasodást eredményez. Ez pedig olyan környezetet teremt a testben, ahol allergének és különféle betegségek virágozhatnak. Az emésztőrendszer megpróbálja ellensúlyozni mindazt, amit a vegánok fogyasztanak, de az ételek potenciálisan savképzőek – mondja Mc Adams, a The Glow Within vegán blog alapítója.  Az agya és a teste küzdött a veganizmus útjára való lépéssel, de végül emellett döntött.

A táplálkozási szokásnak köszönhetően bőre egy héten belül elkezdett megváltozni. Egy hónap elteltével az arcán lévő foltok és pattanások halványodni kezdtek, majd teljesen kitisztult. A kávé csökkentésével, a tiszta víz bevitelének növelésével teste hidratáltabb lett. A veganizmusnak köszönhetően nemcsak a gyulladásos pattanások múltak el, a lelki állapota is megváltozott. Lucie továbbra is követi a növényi alapú táplálkozást, tradícióvá vált a vasárnaponkénti bevásárlás, hiszen szereti a friss, helyi zöldségeket és gyümölcsöket maga kiválogatni.

„Számomra a veganizmus egy holosztikus dolog,  önmagamért és az állatokért – nyilatkozta Lucie.

Forrás: http://www.veganlifemag.com/the-glow-within/

 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email